Legea Sportului a fost modificată, dar amendamentele celor de la AUR nu au fost introduse. În aceste condiții, cluburile departamentale nu vor evolua în Liga 1. Lupescu, actualmente președinte la CS Dinamo, spune că echipa sa nu vrea să promoveze, CSA Steaua a trebui însă să ajungă în Superliga.
„Eu cred că nu e bine, pentru că toată lumea se plânge că sunt cluburi departamentale și, pe de altă parte, când vor să se asocieze cu un partener privat nu îți dă voie legea. Eu cred că aceasta va fi viitorul, mai devreme sau mai târziu. Cluburile departamentale să poată să aibă infrastructura, iar restul 51 la sută să fie, nu știu, un parteneriat public-privat, cu cineva care să se ocupe de echipe, de disciplinele respective.
În cazul nostru, la CS Dinamo, noi am putea găsi pentru fotbal, la celelalte secții, să se facă un parteneriat public-privat, în care și ministerul, și ceilalți să fie implicați, iar sportul să meargă. Dar, atât timp cât nu suntem lăsați… Noi, cei care suntem departamentali, nu avem voie, cazul Stelei. Sigur, e puțin ciudat, eu nu înțeleg, FCSB are deja un brand, o bază de suporteri, o bază materială foarte bună, stadion unde joacă, suporterii lor, nu văd care ar fi problema.
Eu, dacă aș fi fost sef la Ligă sau la Federație, când ai o echipă care are un stadion cum e Steaua, are toate condițiile, e păcat să nu joace în Liga 1. Nu m-ar interesa care sunt rivalitățiile între doi patroni. Până la urmă, 99 la sută dintre patronii din România au făcut afaceri cu statul. Nu știu care e diferența că finanțează un minister sau ai făcut afaceri cu ministerul și acum bagi bani în club.
La noi nu există ligă profesionistă, e doar pe hârtie. Și acum sunt atâtea echipe care primesc bani de la primării. La noi nu s-a aplicat niciodată, sunt atâtea echipe finanțate de primării, care nu sunt profesioniste. Eu cred că nu ar fi o problemă, dau exemplul nostru. Să găsim un partener, să îi dăm 49 al sută și să rămânem cu 51 la sută și să devenim profesioniști.
E singura soluție. Am spus foarte clar că nu dorim să promovăm în Liga 1, la noi e altă situație. Echipa din Liga 2, pe termen lung, va trebui să joace cu juniorii de 18-19 ani, ăsta e țelul nostru. Eu cred că important e să ne stabilizăm. Noi vrem să avem o academie sportivă, așa cum a fost înainte parcul sportiv Dinamo, să avem categoria de Elite.
În 2-3 ani ar trebui să avem juniori atât de buni încât să poată să joace în Liga 2. Iar dacă pe viitor se va dori să fie o colaborare cu echipa de Liga 1, se va vorbi. Ei trebuie să își dorească, până acum nu s-a vorbit”, a spus Ionuț Lupescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.