Premierul Netanyahu neagă că a vorbit la telefon cu Donald Trump despre acordul de încetare a focului în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a negat joi informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi discutat cu o zi înainte cu candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump despre un acord de încetare a focului în Gaza şi despre eliberarea ostaticilor, relatează Reuters.

„Contrar relatărilor din presă, prim-ministrul Benjamin Netanyahu nu a discutat ieri cu fostul preşedinte Donald Trump”, a declarat joi biroul prim-ministrului israelian într-un comunicat.

Site-ul Axios, care cita două surse americane, a relatat despre convorbirea telefonică dintre cei doi. Potrivit uneia dintre surse, apelul lui Donald Trump a fost menit să îl încurajeze pe Benjamin Netanyahu să accepte un acord, dar fără a preciza dacă acest mesaj a şi fost transmis în timpul conversaţiei.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.

Egiptul, Statele Unite şi Qatar au programat o nouă rundă de negocieri privind încetarea focului în Fâşia Gaza, care ar trebui să înceapă joi în Qatar.

Guvernul israelian a anunţat că va trimite o delegaţie la discuţii, însă Hamas a declarat miercuri că nu va lua parte la discuţiile care urmează să aibă loc la Doha.

Pedro Almodóvar, premiat la Festivalul de Film de la San Sebastian

Incendiul de fond forestier din judeţul Mehedinţi a fost lichidat / Aproximativ 130 de hectare au fost afectate