Persoană lovită de fulger în Masivul Căpăţânii, recuperată de salvamontişti din Gorj şi Vâlcea

O persoană care a fost lovită de un fulger în Masivul Căpăţânii a fost recuperată, joi, de echipe de salvamontişti din Gorj şi Vâlcea, fiind apoi preluată de un elicopter pentru a fi transportată la spital.

Potrivit reprezentanţilor Salvamont, salvamontiştii de la Postul Polovragi şi din judeţul Vâlcea au intervenit în masivul Căpăţânii, unde o persoană a fost lovită de fulger. 

Cele două echipe au ajuns la victimă, au stabilizat-o şi au pregătit-o pentru transport. Ulterior, aceasta a fost preluată de un elicopter trimis de POA Craiova pentru a fi transportată la spital.

Tot joi, salvamontiştii de la baza Salvamont Rânca au intervenit în masivul Parâng pentru recuperarea a două persoane epuizate şi blocate într-o zonă de abrupt din Valea Romanului. Aceastea nu aveau probleme medicale deosebite.

În masivul Piatra Craiului salvamontiştii argeşeni au solicitat un elicopter pentru a extrage cu troliul o persoană accidentată în zona Şaua Funduri.

 

Cel puţin o persoană arestată, suspectată de o legătură cu moartea actorului Matthew Perry prin supradoză

Federaţia Franceză de Rugby a suspendat întregul staf al echipei U18 ca urmare a dispariţiei în mare a unui sportiv în timpul unui cantonament