Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a vizitat, vineri, Spitalul Judeţean Oradea şi a transmis apreciari pentru managementul unităţii funcţionează de ani buni cu excedent bugetar. ”Spitalul a reuşit să eficientizeze structura secţiilor şi numărul de paturi”, a transmis ministrul, apreciind că asta ”reflectă o abordare strategică şi orientată către nevoile reale ale comunităţii.
“Astăzi am vizitat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea şi am rămas profund impresionat. Este, fără îndoială, un exemplu clar de „aşa da” în sistemul sanitar românesc şi un model care ar trebui urmat de cât mai multe unităţi medicale din ţară. Spitalul a reuşit să eficientizeze structura secţiilor şi numărul de paturi, atât din perspectiva numerică, cât şi din punct de vedere al profilului serviciilor oferite pacienţilor. Acest lucru reflectă o abordare strategică şi orientată către nevoile reale ale comunităţii”, a scris, vineri seară, pe Facebook, ministrul Sănătţii, Alexandru Rogobete.
Potrivit acestuia, investiţiile constante realizate din fonduri europene, prin PNRR, din bugetul autorităţii locale şi din bugetul Ministerului Sănătăţii au avut un impact vizibil: ambulatoriul de specialitate şi spitalizarea de zi vor înregistra o creştere cu peste 30% în acest an, mai ales odată cu finalizarea noului corp de clădire.
”Un alt rezultat notabil al managementului eficient este dezvoltarea unui laborator de analize medicale ultra-performant, complet automatizat, care deserveşte într-un singur loc toate spitalele din Oradea – o soluţie modernă, care reduce timpii şi creşte calitatea actului medical. În plus, spitalul a implementat o secţie performantă de radiologie intervenţională, esenţială pentru tratarea rapidă şi eficientă a pacienţilor cu patologii cardio şi cerebrovasculare, precum accidentul vascular cerebral şi infarctul miocardic”, a mai transmis ministrul.
Robobete a precizat că această unitate medicală funcţionează de ani buni cu excedent bugetar.
”Este o dovadă clară că un spital public poate fi performant, sustenabil şi adaptat la cerinţele actuale”, apreciază ministrul Sănătţii.
Acesta a vizitat, de asemenea, şantierul noului Spital de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie din Oradea, proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii prin PNRR şi s-a întâlnit cu angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor.