Fintech-ul britanic Revolut este evaluat la 45 de miliarde de dolari într-o vânzare secundară de acţiuni

Startup-ul britanic fintech Revolut a declarat vineri că a fost evaluat la 45 de miliarde de dolari într-o vânzare secundară de acţiuni cu investitori existenţi şi noi, transmite CNBC.

”Această evaluare reflectă performanţa financiară puternică înregistrată de companie în ultimele trimestre, precum şi progresul înregistrat în îndeplinirea obiectivelor sale strategice”, a spus Revolut într-un comunicat.

Runda a fost condusă de Coatue, D1 Capital Partners şi investitorul existent Tiger Global, a menţionat compania, fără a dezvălui valoarea totală a acţiunilor puse în vânzare.

Tranzacţia la o evaluare de 45 de miliarde de dolari creşte considerabil evaluarea companiei de la cele 33 de miliarde de dolari înregistrate în iulie 2021.

”Suntem încântaţi să oferim angajaţilor noştri oportunitatea de a realiza beneficiile succesului colectiv al companiei. De asemenea, suntem încântaţi să colaborăm cu câţiva investitori noi care ne împărtăşesc viziunea pe măsură ce ne continuăm călătoria de a redefini peisajul bancar aşa cum l-am cunoscut”, a comentat CEO-ul Revolut, Nik Storonsky.

Evaluarea vine la doar câteva săptămâni după ce Revolut a primit o licenţă bancară cu restricţii în Regatul Unit, punând capăt unei aşteptări de trei ani, după ce a solicitat prima licenţă în 2021.

O serie de probleme au dus la întârzieri, inclusiv structura acţiunilor Revolut, incompatibilă cu regulile stabilite de Autoritatea de Reglementare Prudenţială a Regatului Unit, care a fost rezolvată de atunci.

Licenţa permite Revolut să preia depozite ale clienţilor şi să emită produse precum împrumuturi şi carduri de credit. Compania este acum pregătită să construiască infrastructura bancară în Regatul Unit, înainte de lansarea oficială.

 

Un capelan catolic al armatei irlandeze, rănit într-un atac cu cuţitul în faţa unei cazărmi, la Galway. Poliţia investighează o pistă teroristă

Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională ”Ştiinţele Pământului”