Giurgiu: Un incendiu de vegetaţie uscată a afectat două gospodării. O femeie de 91 de ani, evacuată de pompieri dintr-o locuinţă

Un incendiu de vegetaţie uscată care a fost provocat, intenţionat sau din culpă, a afectat două gospodării, sâmbătă după-amiază, în localitatea Bălănoaia din judeţul Giurgiu. Pompierii care au intervenit pentru stingerea focului au evacuat dintr-o locuinţă o femeie de 91 de ani. Aceasta şi un bărbat au primit îngrijiri medicale, fără a fi nevoie să fie duşi la spital.

Incendiul violent a izbucnit sâmbătă, într-o gospodărie din localitatea Bălănoaia.

 
”La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere şi o cisternă, dar şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, cu degajări de fum, atât la vegetaţie uscată, cât şi la un pătul şi la acoperişul unei bucătării de vară, construită lângă locuinţă. O femeie, în vârstă de 91 de ani, a fost ajutată de pompieri să iasă din casă. Atât aceasta, cât şi un bărbat, în vârstă de 56 de ani, au fost evaluaţi medical la faţa locului şi au refuzat transportul la spital”, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

 
În urma intervenţiei pompierilor, casa aflată în curtea unde a izbucnit incendiul şi proprietăţile învecinate au fost protejate. În schimb, focul s-a extins şi în curtea vecinilor, unde au ars în jur de 200 de metri pătraţi de vegetaţie uscată.
 
În curtea în care a izbucnit focul au ars aproximativ 200 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, un pătul pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi acoperişul unei bucătării pe aproximativ 25 de metri pătraţi. 
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, potrivit pompierilor, ”crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul”.
 
Pompierii atrag încă o dată atenţia asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile poate avea consecinţe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra proprietăţii sau chiar vieţii oamenilor. 
 
”În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafaţă mare, iar în condiţii de vânt, incendiile de vegetaţie uscată sau de deşeuri menajere pot deveni şi mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuinţe, de reţele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, transmit oficialii ISU Giurgiu.

Un cetăţean turc a încercat să introducă ilegal în România peste un kilogram de bijuterii din aur. Acestea erau ascunse sub una dintre roţile unui autocar

Traficul pe DN 10, blocat în judeţul Braşov în urma unui accident. Patru persoane primesc îngrijiri medicale