Mesaje RO-Alert în mai multe judeţe, după ce urşii şi-au făcut apariţia în zone locuite

Autorităţile din mai multe judeţe ale ţării au emis mesaje RO-Alert, duminică, după ce au primit informaţii conform cărora urşi şi-au făcut apariţia în zone locuite. Duminică seară, animalele sălbatice au fost văzute în localităţi din Prahova şi Harghita, după ce în cursul după-amiezii un urs a intrat într-o localitate din judeţul Neamţ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a emis, duminică seară, în jurul orei 22:40, mesaj prin care anunţă prezenţa unui urs în comuna Zetea, satul Sub Cetate. Oamenii au fost sfătuiţi să nu se apropie de animal, întrucât acesta poate fi periculos. 

 
Este al doilea mesaj RO-Alert pe care localnicii din acest sat l-au primit în ultimele 24 de ore. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în zonă a fost văzut ursul.

 
Un mesaj similar au primit, tot duminică seară, localnicii din Izvoarele, judeţul Prahova. Preventiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis în zonă o ambulanţă SMURD de la Garda de intervenţie Măneciu.
 
Duminică după-amiază, un urs şi-a făcut apariţia şi în comuna Bicazu Ardelean din judeţul Neamţ. Şi în această situaţie, populaţia aflată în zonă a fost avertizată prin mesaj RO-Alert.

Reşiţa: Un bărbat a intrat cu maşina pe un trotuar, lovind un indicator rutier şi un hidrant/ El avea o concentraţie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat – VIDEO

Nicuşor Dan: Am obţinut un nou grant în valoare de 50.000 de dolari pentru achiziţia a 4 senzori performanţi pentru măsurarea calităţii aerului din Bucureşti