În timp ce în România moda este ca managerii să fie plătiți cât mai prost, Google dă 2,4 miliarde de dolari pentru a angaja directori

#image_title

Mișcarea vine după ce rivalul OpenAI a încercat să cumpere startup-ul, informează Reuters.

Google plătește 2,4 miliarde de dolari în taxe de licență ca parte a acordului de utilizare a unei părți din tehnologia Windsurf în condiții neexclusive, potrivit unei persoane familiarizate cu acordul, titrează mediafax.ro.

Google nu va prelua o participație sau un interes de control în Windsurf, a adăugat persoana respectivă.

CEO-ul Windsurf, Varun Mohan, cofondatorul Douglas Chen și unii membri ai echipei de cercetare și dezvoltare a instrumentului de codare se vor alătura diviziei DeepMind AI a Google.

Acordul a fost încheiat după luni de discuții între Windsurf și OpenAI pentru vânzarea companiei într-o tranzacție care ar putea ajunge la 3 miliarde de dolari, subliniind interesul pentru domeniul generării de cod, care a devenit una dintre aplicațiile AI cu cea mai rapidă creștere, au declarat surse familiarizate cu problema pentru Reuters în iunie.

Fosta echipă Windsurf se va concentra pe inițiative de codificare agentică la Google DeepMind, lucrând în principal la proiectul Gemini.

„Suntem încântați să întâmpinăm la Google DeepMind unii dintre cei mai buni specialiști în codificare AI din echipa Windsurf, pentru a ne dezvolta activitatea în domeniul codificării agentice”, a declarat Google într-un comunicat.

Structura neobișnuită a tranzacției reprezintă o victorie pentru susținătorii Windsurf, care a strâns 243 de milioane de dolari de la investitori precum Kleiner Perkins, Greenoaks și General Catalyst și a fost evaluată la 1,25 miliarde de dolari în urmă cu un an, potrivit PitchBook. Investitorii Windsurf vor primi lichidități prin taxa de licență și își vor păstra participațiile în companie.

Alți giganți din domeniul tehnologiei, printre care Microsoft, Amazon și Meta, au adoptat în mod similar aceste așa-numite acorduri de achiziție, pe care unii le-au criticat ca fiind o încercare de a eluda controlul autorităților de reglementare.

Microsoft a încheiat o tranzacție de 650 de milioane de dolari cu Inflection AI în martie 2024, pentru a utiliza modelele startup-ului de IA și a angaja personalul acestuia, în timp ce Amazon a angajat cofondatorii firmei de IA Adept și o parte din echipa acesteia în iunie anul trecut. Meta a achiziționat o participație de 49% în Scale AI în iunie, în cea mai mare testare de până acum a acestei forme tot mai răspândite de parteneriate comerciale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Putin se luptă să crească rata natalităţii în Rusia, dar Moscova a încetat brusc să mai publice cifrele în martie

Debut cu victorie pentru Rapid în Superligă: 3 puncte în fața lui FC Argeș