Simona Bucura-Oprescu: Obiectivul principal al reformei este acela ca pensionarii cu aceeaşi perioadă, cu aceleaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie, indiferent de momentul când au ieşit la pensie

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, afirmă că obiectivul principal al reformei pensiilor este acela ca pensionarii care au aceeaşi perioadă, cu aceleaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie indiferent de momentul când au ieşit la pensie. Ea subliniază că noua lege a pensiilor este una care ”aduce beneficii pentru pensionari”.

”Obiectivul principal al reformei este acela ca, dacă dumneavoastră şi cu mine, dacă fiecare dintre pensionarii care ne urmăresc au muncit la fel şi au contribuit la fel, adică aceeaşi perioadă, cu aceeaşi venituri, să aibă aceeaşi pensie indiferent de momentul când au ieşit la pensie. Acesta este obiectivul principal al reformei, astfel încât toţi pensionarii din sistemul public să beneficieze de dreptate în interiorul sistemului public de pensii, important este că cei mai mulţi vor câştiga şi că nicio pensie nu scade”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, luni seară, la Antena 3. 

 
Ministrul a explicat că sunt situaţii în care, în urma recalculării pensiilor, pensia recalculată ar fi mai mică decât cea aflată în plată în prezent, reamintind că nicio pensie nu scade, ci în astfel de cazuri rămâne valabilă pensia aflată în plată.

 
”Legea 360 este o lege bună pentru pensionarii din România, aduce beneficii pentru pensionari, aduce echitate pentru pensionari, aduce un mecanism de creştere sustenabilă a pensiilor indiferent de deciziile ad-hoc ale factorilor politici”, a explicat Simona Bucura-Oprescu. 
 
Întrucât legea este aferentă unui jalon din PNRR, timp de cinci ani prevederile actului normativ nu vor fi modificate.

Trump postează o imagine fake din care reiese că Taylor Swift îl susţine pe el – FOTO

Ministrul Muncii: Acum România are un raport mult mai bun decât alte state ale Uniunii Europene şi decât avea ea însăşi acum 10-15 ani între numărul de angajaţi şi numărul de asiguraţi în sistemul public de pensii