Ce decizie a luat o mamă pentru a fi alături de copilul ei?

#image_title

În lipsa simptomelor vizibile, care să trimită persoana afectată la medic, unele afecțiuni grave pot evolua în tăcere. De aceea, controalele medicale periodice și efectuarea unor investigații de rutină joacă un rol esențial în depistarea precoce și tratamentul eficient al acestora. Este și cazul unor boli ginecologice, unde testările de screening, precum testul Papanicolau și testarea HPV, pot face diferența între o intervenție minimă și un tratament complex.

Așa a fost descoperită și afecțiunea Mădălinei, o femeie de 43 de ani, care, deși era atentă la sănătatea sa, nu mai fusese la un consult ginecologic de aproape doi ani. În urma unui control de rutină, medicul a identificat prezența a două tulpini HPV – 16 și 45. Deși inițial a crezut că este o situație minoră, rezultatele investigațiilor au indicat prezența unui cancer de col uterin într-un stadiu incipient, fără simptome clinice.

Medicul ginecolog la care mergea i-a recomandat o conizație, procedură prin care se îndepărtează zona afectată a colului uterin. Însă, după rezultatele colposcopiei, femeia a luat o decizie fermă. Pentru că avea un copil și își dorea să îl vadă crescând, dar și pentru că voia să își asigure cele mai bune șanse de vindecare, Mădălina era hotărâtă să efectueze o intervenție chirurgicală radicală – o histerectomie totală.

Printr-o recomandare, a ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală, șeful Secției de Chirurgie Generală, care a fost de acord cu decizia pacientei. Dr. Bogdan Marțian i-a efectuat Mădălinei o histerectomie totală realizată clasic, prin care au fost îndepărtate uterul și colul uterin, pentru a nu lăsa afecțiunea să evolueze.

Operația a decurs fără complicații, iar pacienta a fost transferată post operator în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde a primit îngrijiri specializate pentru o recuperare rapidă. Mădălina povestește că experiența trăită alături de echipa SANADOR a fost una excepțională – fără dureri, fără disconfort, într-un mediu în care s-a simțit în siguranță și înțeleasă.

În prezent, Mădălina este recuperată complet și merge cu rigurozitate la controalele medicale periodice. La ultimul control, medicul i-a confirmat că rezultatul tratamentului este foarte bun și că  nu mai există vreo leziune care să îi pună sănătatea în pericol. Se bucură de viață, alături de copilul său.

La SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate și investigații specifice, efectuate cu echipamente de ultimă generație, pentru un diagnostic corect și un tratament corespunzător. Abordarea terapeutică este una multidisciplinară integrată, iar tratamentul este individualizat, în funcție de fiecare caz în parte. Intervențiile chirurgicale, atunci când există indicație, sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR, în deplină siguranță, de medici cu experiență vastă, într-un bloc operator foarte bine dotat. Succesul terapeutic este susținut de specialiștii din Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I.

Dacă este necesar, tratamentul chirurgical poate fi completat cu terapii oncologice, pacienții beneficiind la Centrul Oncologic SANADOR de toate tipurile de tratamente oncologice disponibile, în condiții sporite de siguranță și confort.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Moțiune după moțiune! George Simion nu se lasă, după eșecul din Parlament: O să mai depunem una la următorul pachet de austeritate

România vrea să învingă bolile cardiovasculare: strategia care schimbă regulile jocului până în 2030