Banii vor fi alocaţi din excedentul bugetului Judeţului Iaşi pe anul 2025, pentru realizarea expertizei tehnice, documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi alte studii aferente, potrivit Agerpres.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu, a precizat că această etapă este obligatorie pentru solicitarea unei finanţări nerambursabile prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027.
“Facem paşi importanţi şi constanţi în îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi îngrijirii pacienţilor, precum şi a actului medical. Unul dintre aceşti paşi vizează creşterea eficienţei energetice a Pavilionul 7, care are 108 paturi. În prezent, clădirea prezintă un nivel scăzut de eficienţă energetică. Din acest motiv avem costuri operaţionale semnificative. Implementarea proiectului de eficientizare energetică ar reduce consumul de energie cu peste 70%, ar diminua emisiile de CO2, ar scădea costurile operaţionale şi de întreţinere şi ar creşte confortul termic şi condiţiile de siguranţă pentru pacienţi şi personal”, a declarat pentru AGERPRES dr. Florin Roşu.
Înfiinţat în urmă cu 110 ani, Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Parascheva” din Iaşi este cea mai mare unitate medicală de profil din nord-estul României, anual, aici fiind internate, în medie, 5.285 de persoane din toate judeţele Moldovei.