Cum să eviți durerile de dinți și să reduci costurile cu tratamentele stomatologice

Odată cu luna septembrie, pentru părinți și în special pentru mămici începe o perioadă efervescentă de pregătire a micuților lor pentru reintrarea în colectivitate.

Cum pe perioada vacanței de vară viața cotidiană a fost mai relaxată, acum, la începerea unui nou an pentru elevi, școlile solicită o serie de adeverințe, analize şi avize medicale, ceea ce presupune vizite la cabinetele medicilor de familie și cabinetele de specialitate. 

Pe lângă toate acestea, specialiștii recomandă și vizitele preventive la cabinetele stomatologice, care îi pot scuti pe copii de suferințe inutile, iar pe părințide cheltuieli care ar fi putut fi evitate.

Medicii stomatologi ai clinicii dentare City Dent din București derulează o serie de programe de educare stomatologică și de prevenire a afecțiunilor dentare.

Astfel, ”cu ajutorul testelor de aciditate putem afla care este riscul apariției unei carii la un pacient”, a spus dr. Rodica Ghionea, care a explicat că ”nivelul de aciditate al salivei și plăcii bacteriene este direct proporțional cu riscul carios. Cu cât PH-ul e mai acid, cu atât e mai probabilă apariția de noi carii prin demineralizarea smalțului.”

Clinica City Dent dispune de tehnică modernă de testare a acidității din gură. Testul implică colectarea unei cantități mici de salivă și placă bacteriană cu ajutorul unei spatule. ”Testul este rapid și complet nedureros”, precizează dr. Ghionea.

De asemenea, tehnologia clinicii City Dent permite depistarea, cu ajutorul unui test special, a naturii bacteriilor existente în cavitatea bucală a fiecărui pacient: ”putem afla dacă acesta este sau nu candidat pentru boala parodontală, în condițiile în care aceasta în etapele incipiente nu are semne evidente. Nici acest test nu este dureros”, precizează Rodica Ghionea.

Testul consta în prelevarea unor probe din fiecare cadran al cavitații bucale și trimiterea acestuia într-un laborator de analiză specializat, iar în funcție de rezultate, pacienții vor urma diverse variante de tratament. ”Ne preocupă, în mod egal, și sănătatea copiilor care ne sunt pacienți, dar și a părinților și bunicilor acestora”, spune dr. Rodica Ghionea, care continuă: ”zâmbetul pacienților noștri este foarte important pentru noi. De aceea investim foarte mult în dotarea clinicii cu tehnică și materiale de ultimă generație, în programe de specializare, dar și în proiecte de educare dentară pentru copii, părinți și bunici”.

Sursa foto: citydent.ro

BMW rechemă vehicule electrice Mini Cooper SE la nivel global, din cauza unei probleme la baterii

Turiştii germani şi britanici au contribuit la creşterea solidă a economiei Spaniei