Marcel Ciolacu: Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că pe preşedintele Klaus Iohannis nu îl interesează funcţia de prim-ministru al României. El a exprimat această opinie în contextul în care a fost întrebat pe cine ar dori ca premier, pe Nicolae Ciucă sau pe Klaus Iohannis. ”Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus, într-o emisiune difuzată online, că, în opinia sa, ”nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică primul ministru cu preşedintele”. El a adăugat că, dacă va fi ales preşedinte, ”nu neapărat” va da puterea executivă unui premier de la PSD.

 
El a evitat să spună pe cine şi-ar dori ca prim-ministru, subliniind că aceasta este o decizie pe care românii, prin votul lor, o vor lua.

 
Întrebat pe cine ar alege ca premier al României, între Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: ”Nu hotărăsc eu. Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă”. 
 
Ciolacu a spus că nu îl percepe pe Nicolae Ciucă ”foarte mult” ca pe o persoană de dreapta, precizând: ”Cu Brătianu nu seamănă, sigur”. El a menţionat că nici pe Elena Lasconi nu o percepe ”ca pe o femeie de dreapta”. 
 
Întrebat dacă Klaus Iohannis a fost un preşedinte bun sau slab, Ciolacu a răspuns: ”Putea mai mult”.

Ciolacu, despre criticile aduse PNL la Congresul PSD: Nu a fost un atac suburban. Au fost nişte adevăruri spuse, trebuie să ni le asumăm/ Eu nu am atacat pe nimeni în discursul meu în mod deosebit, nu am pronunţat niciun nume

Noi alegeri legislative în Bulgaria, al şaptelea rând de alegeri anticipate în trei ani, la 27 octombrie, anunţă preşedintele bulgar Rumen Radev, care-l menţine pe Dimităr Glavşev premier interimar