Cercetătorii din Singapore dezvoltă carne alternativă pe bază de microalge

Știri de azi | Cercetătorii din Singapore dezvoltă carne alternativă pe bază de microalge - Știri de azi |
#image_title

Stefan Guldin, profesor de materie moale complexă și co-director științific al proiectului Proteins4Singapore, a declarat că microalgele pot ajunge să conțină până la 60–70% proteină și sunt ideale pentru medii urbane, unde spațiul pentru agricultură este limitat, potrivit revistei Nature.

Proteinele extrase din microalge sunt analizate pentru gust și proprietăți structurale, cercetătorii concentrându-se pe modul în care acestea se auto-asamblează pentru a crea textura și senzația în gură asemănătoare cărnii.

„Munca noastră combină știința alimentară cu sustenabilitatea. Ne dorim să oferim produse pe bază de plante cu atribute senzoriale egale sau superioare cărnii. Fiind vegetarian de peste 15 ani, acest proiect îmi este foarte apropiat”, a spus Guldin.

Proiectul subliniază rolul crescând al științei alimentare interdisciplinare în reducerea impactului industriei cărnii asupra mediului, prin crearea de alternative proteice sănătoase și sustenabile.

Știri de azi | Ce este și cum aplicăm metoda 5-4-3-2-1: s-a dovedit a fi extrem de eficientă în momente de anxietate și atacuri de panică - Știri de azi |

Ce este și cum aplicăm metoda 5-4-3-2-1: s-a dovedit a fi extrem de eficientă în momente de anxietate și atacuri de panică

Știri de azi | Ce se pregătește? Rusia a ridicat în aer două bombardiere strategice Tu-95MS - Știri de azi |

Ce se pregătește? Rusia a ridicat în aer două bombardiere strategice Tu-95MS