Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1,7 milioane de lei, descoperite în Portul Constanţa, în două containere sosite din China

Mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1,7 milioane de lei, au fost descoperite în Portul Constanţa, în două containere sosite din China.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat, joi, că o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au verificat un container sosit din China şi care era destinat unei firme din Bucureşti. 

”În urma verificărilor amănunţite, s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 12050 articole vestimentare şi jucării, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute, dar şi 3400 accesorii manichiură nedeclarate. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.100.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor”, au precizat poliţiştii de frontieră.
Echipele de control au verificat un alt container sosit din China, care avea ca destinaţie o firmă din Republica Moldova.

În container au fost găsite 480 de genţi, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 600.000 lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

După cinci ani, şeful diplomaţiei din Turcia revine la masa discuţiilor cu omologii din UE în încercarea de a relansa relaţiile

Ciucă: Cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, vor beneficia de o anulare a accesoriilor / Bonusuri fiscale de 3% pentru cei care şi-au plătit datoriile la timp