Atenția asupra modului în care depozităm alimentele în frigider nu ține doar de ordine, ci și de siguranța alimentară. Respectarea acestor reguli prelungește durata de viață a alimentelor și reduce risipa, potrivit csid.ro.
Potrivit unui articol recent publicat de The Times of India, există cinci alimente care nu ar trebui niciodată depozitate în ușa frigiderului.
Laptele
Este extrem de sensibil la variațiile de temperatură. Experții recomandă păstrarea sa în partea din spate a frigiderului, unde aerul rece rămâne constant (1–4°C). Deschiderea frecventă a ușii permite aerului cald să pătrundă, favorizând dezvoltarea bacteriilor.
Ouăle
Deși multe frigidere au suport special în ușă, ouăle se păstrează mai bine pe rafturile interioare, în ambalajul original, pentru a rămâne proaspete și a evita absorbția mirosurilor. Ouăle necesită o temperatură constantă, care lipsește în ușa frigiderului.
Carnea și puiul crud
Nu trebuie depozitate în ușă din cauza riscului de contaminare a altor alimente cu sucurile pe care le conțin. USDA recomandă păstrarea lor pe raftul de jos, bine ambalate, pentru a preveni scurgerile.
Fructele și legumele
Se mențin cel mai bine în sertarele speciale cu control al umidității. Depozitarea lor în ușă grăbește ofilirea și pierderea prospețimii.
Brânzeturile
Au nevoie de un spațiu foarte rece, dar nu de congelare. Cel mai potrivit loc este sertarul subțire de sub congelator, unde temperatura rămâne optimă.
Așezarea corectă a alimentelor în frigider nu ține doar de ordine, ci și de siguranță alimentelor. Urmând aceste recomandări, se poate prelungi durata de viață a alimentelor și astfel se previne risipa alimentară.