ICI București Consolidează Parteneriate Globale la Sydney Dialogue

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București își extinde prezența internațională prin participarea la cea de a patra ediție a Sydney Dialogue, un eveniment de referință organizat de think-tank-ul Australian Strategic Policy Institute (ASPI). În cadrul conferinței, care reunește experți de top din domeniul tehnologiei și securității cibernetice, România a fost reprezentată de Ambasada României la Canberra și de o delegație formată din Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI București, și Dan Cîmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DSNC).

„Prezența ICI București la Sydney Dialogue reprezintă o oportunitate remarcabilă pentru schimbul de cunoștințe și inițierea unor parteneriate internaționale esențiale pentru avansarea tehnologiilor de ultimă generație și pentru protejarea infrastructurilor critice în fața amenințărilor cibernetice din ce în ce mai sofisticate. În acest context, am făcut un nou pas privind promovarea inovării românești și colaborării internaționale, având ca scop creșterea capacităților naționale și integrarea acestora într-o rețea globală de excelență,” a subliniat Adrian-Victor Vevera.

Delegația României, sub coordonarea Ambasadei României la Canberra, a avut ocazia de a discuta cu Justin Bassi, directorul executiv al ASPI, analizând potențialele direcții de cooperare bilaterală în domenii esențiale precum securitatea cibernetică și schimbul de know-how între institute de cercetare specializate în studiile de securitate.

În continuarea angajamentelor strategice, la invitația Departamentului de Afaceri Interne al Australiei, Adrian-Victor Vevera va participa și la Summit-ul Cyber Champions. Acest eveniment, dedicat colaborării în domeniul securității cibernetice la nivel NATO IP4, va reuni statele partenere din Indo-Pacific, inclusiv Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Republica Coreea, consolidând astfel rețeaua globală de experți în securitate cibernetică.

Sursa foto: ICI București

https://www.agerpres.ro/comunicate/2024/09/02/comunicat-de-presa-ambasada-romaniei-in-australia–1348787

Polonia înhumează rămăşiţele a sute de persoane executate de nazişti în Valea Morţii

Gorj: Un bărbat care a plecat spre mare băut, cu maşina, le-a mulţumit poliţiştilor că l-au oprit, mărturisind că a adormit de două ori la volan