Vâlcea: Bombă cu încărcătură de TNT, descoperită pe marginea unui drum, în timpul săpăturilor pentru reţeaua de alimentare cu gaze

O bombă de aruncător fără focos şi fără stabilizator, dar cu încărcătură de TNT, provenind din Primul Război Mondial, a fost descoperită, marţi, pe marginea unui drum din judeţul Vâlcea. Elementul de muniţie a fost scos în timpul realizării săpăturilor pentru o reţea de alimentare cu gaze.

Bomba, neexplodată, de calibru 120 mm, fără focos şi fără stabilizator, dar cu încărcătură de TNT a fost descoperită în localitatea Bujoreni din judeţul Vâlcea, pe marginea unui drum comunal, unde se fac săpături pentru racordarea localităţii la reţeaua de alimentare cu gaz.

 
La locul evenimentului au ajuns iniţial poliţişti, care au asigurat zona până la sosirea pirotehnicienilor.

 
Aceştia au constatat că este vorba despre o bombă de aruncător, de provenienţă românească, datând din Primul Război Mondial. Obiectul a fost ridicat şi va fi transportat în depozitul special destinat, urmând a fi distrus.
 
Pirotehniştii continuă cercetările pentru a stabili dacă mai sunt alte elemente de muniţie în zona respectivă.

Bihor: Bărbat reţinut, după ce, în urma unui scandal cu soacra sa, a dat foc câinelui femeii

Acţionarii ROCA Industry au aprobat primul program de emisiune de obligaţiuni al holdingului pe piaţa locală de capital pentru noi investiţii strategice