Cel puţin zece migranţi morţi într-o tentativă de traversare a Canalului Mânecii, în urma dislocării unei ambarcaţiuni cu aproximativ 60 de persoane la bord. Operaţiuni de salvare a aproximativ 50 de persoane

Cel puţin zece migranţi au murit marţi într-o tentativă de traversare a Canalului Mânecii, iar mai mulţi alţii se aflau într-o stare foarte gravă după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a dislocat în largul Boulogne-sur-Mer, anunţă Prefectura maritimă, relatează AFP.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, bilanţul ar fi de 13 morţi – inclusiv trei minori.

O navă închiriată de statul francez – Minck – a reperat ambarcaţiunea aflată în dificultate – cu aproximativ 60 de persoane la bord – şi i-a sărit în ajutor imediat ce aceasta s-a dislocat, declară AFP locotenetul de vas Etienne Baggio.

Echipe importante de salvare şi de securitate au fost trimise în apropierea portului Boulogne-sur-Mer.

Potrivit Prefecturii Maritime, o operaţiune de salvare a aproximativ 50 de victime era în curs.

Unele dintre victime necesită o preluare de către echipe medicale, care au fost trimise către navele desfăşurate în operaţiune.

Este vorba despre cel mai sângeros naufragiu de la începutul acestui an, în care 25 de persoane au murit în aceste traversări începând din ianuarie.

Un fizician rus proeminent care a lucrat la programul pentru rachete supersonice a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru „trădare de stat”

Transelectrica, împreună cu companii din Ungaria, Azerbaidjan şi Georgia înfiinţează o companie care va construi un cablu electric submarin care va conecta, prin Marea Neagră, România şi Georgia, conexiunea fiind prelungită în Ungaria şi Azerbaidjan