Farul Constanţa, campioana Ligii de Tineret, debutează în noua ediţie UEFA Youth League contra echipei IMT Belgrad

Tragerea la sorţi UEFA pentru noua ediţie a UEFA Youth League, sezonul 2024/2025, a avut loc marţi, iar reprezentanta României în competiţie, Farul Constanţa, şi-a aflat adversarul cu care se va duela, în dublă manşă, pe 23 octombrie (acasă) – 6 noiembrie (deplasare).

Farul Constanţa, pregătită de tehnicianul Stere Banoti, intră direct în turul 2 de pe ruta campioanelor naţionale, iar dacă se va califica mai departe va întâlni, în turul 3 al competiţiei, câştigătoarea din confruntarea Lokomotiv Zagreb (Croaţia) vs Dinamo Minsk (Belarus) / Pyunik Erevan (Armenia), ultima dintre echipe urmând să fie decisă în urma disputării turului 1.

Până atunci însă, Farul Constanţa va trebui să treacă de FK IMT Belgrad, campioana competiţiei Under 19 din Serbia. Echipa din ţara vecină reprezintă un club fondat în 1953, a cărei formaţie de seniori activează, ca şi Farul, în primul eşalon naţional.

În ediţia 2023/2024 din Campionatul Naţional U19 al Serbiei, IMT Belgrad a încheiat pe primul loc, la un punct peste Steaua Roşie Belgrad, la 7 puncte peste Cuckaricki şi la 8 puncte peste formaţia Under 19 a altui mare club din ţară, Partizan Belgrad. Competiţia a avut la start 16 echipe care au disputat campionatul în sistem tur-retur (30 de etape).

 

Internaţionalul nigerian Victor Osimhen, primit în urale de fani la sosirea la Istanbul, pentru a semna cu Galatasaray – VIDEO

Cel puţin 41 de morţi şi 180 de răniţi în centrul Ucrainei, într-un atac rus cu două rachete balistice ţintind o ceremonie militară în aer liber la Institutul Militar din Poltava şi un spital vecin