Alexandru Rafila, despre anunţul încheierii epidemiei de rujeolă: Datele care vin la Minister, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a delcarat miercuri, despre anunţul încheierii epidemiei de rujeolă, că datele care vin la Minister, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional. El a subliniat că asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot repeta pentru un an sau doi sau trei ani, atunci când scăderea acoperirii vaccinale aduce din nou o anumită populaţie la risc să se îmbolnăvească.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de ce a fost declarată încheiată epidemia de rujeolă. El a precizat că datele care vin la Minister, prin Institutul de Sănătate Publică, au arătat o scădere susţinută a numărului de cazuri şi dispariţia focarelor la nivel naţional.

”Colegii noştri epidemiologici au avut criterii pentru a solicita ministerului închiderea. S-a epuizat ceea ce numim masa receptivă, oamenii care nu au fos vaccinaţi, mulţi dintre ei s-au îmbolnăvit şi această izbucnire epidemică a încetat”, a explicat ministrul.

Rafila a arătat că asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot repeta pentru un an sau doi sau trei ani, atunci când scăderea acoperirii vaccinale aduce din nou o anumită populaţie la risc să se îmbolnăvească.

Elena Lasconi, după reţinerea lui Bulai: Avem datoria să nu lăsăm să se repete aceste comportamente! Femeile merită respect, iar clasa politică este obligată să rezolve orice vid de legislaţie care permite unor abuzatori să pozeze în modele

Ministrul Educaţiei, despre sălile de detenţie din şcoli: Nu este o obligaţie, este o opţiune a şcolii