Poliţia germană ucide prin împuşcare un bărbat la Munchen, lângă un centru de documentare despre nazism şi Consulatul Israelului, la marcarea a 52 de ani de al Atentatul de la JO de la Munchen din 1972

Poliţia din Munchen anunţă că a ucis prin împuşcare un bărbat care ”părea să poarte o armă” în apropierea Centrului de documentare despre istoria nazismului şi Consulatului israelian, joi, ziua comemorării atentatului de la Jocurile Olimpice (JO) la Munchen din 1972, relatează AFP.

Poliţia din Munchen a ucis o persoană prin împuşcare, în plină stradă, joi, cu puţin înainte de ora locală 10.00 (11.00, ora României), în cartierul Karolinenplatz.

Pentru moment, anunţă autorităţile, nu există elemente care să sugereze că sunt vizate şi alte locuri sau că sunt implicate alte persoane suspecte.

Prezenţa poliţiştilor a fost consolidată în întregul oraş, iar iamgini postate pe reţele de socializare arată cartierul încercuit de forţe de ordine.

Forţele de ordine au anunţat că au văzut, în timpul intervenţiei, o persoană ”părând să poarte o armă de foc” în care au tras şi au rănit-o.

”Zona intervenţiei este încercuită la scară mare”, anunţă poliţia.

Un elicopter particopa la intervenţia foeţelor de ordine.

Moartea suspectului a fost confirmată mai târziu de către Guvernul german.

Ministrul german de Interne Nancy Faeser a recunoscut un ”incident grav” la Munchen şi a anunţat că protecţia locurilor evreieşti este o prioritate absolută a autorităţilor.

Membru CSM, despre intenţia MJ de înrolare a calculatoarelor judecătorilor într-un domeniu administrat de minister: Ne aflăm în faţa unei situaţii deosebit de grave/ Toată informaţia produsă de sistem va fi la dispoziţia Ministerului Justiţiei

Cod Galben de inundaţii, pe râuri din şase judeţe, până vineri seara