Michel Barnier promite un Guvern ”săptămâna viitoare”

Premierul francez de dreapta Michel Barnier de la Partidul Les Republicains (LR), a promis miercuri să prezinte un Guvern ”săptămâna viitoare” şi a explicat că vrea să facă ”lucrurile metodic, serios” la Matignon, unde a fost nominalizat în urmă cu şase zile, relatează AFP.

Numit de către preşedintele francez Emmanuel Macron în urma alegerilor legislative care nu au condus la degajarea unei majorităţi în Adunarea Naţională, fostul comisar european a făcut aceste declaraţii la Zilele Parlamentare ale Partidului Horizons, la Reims.

”Vom face lucrurile metodic, serios”, a declarat el, ”voi asculta pe toată lumea”.

”M-am întâlnit cu majoritatea preşedinţilor de grup (parlamentar), continui şi tocmai i-am vizitat pe deputaţi, senatori, i-am ascultat de asemenea”, a declarat el.

”Săptămâna viitoare vom numi Guvernul”, a anunţat noul premier, însărcinat să formeze o coaliţie delicată între personalităţi de stânga- centru-dreapta, în echipa sa guvernamentală.

Dosarul morţilor de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Curtea de Apel Bucureşti critică concluziile raportului medico-legal susţinând că, „aşa cum sunt formulate, par a se fi bazat doar pe declaraţia unui singur medic ATI şi a asistentelor”

Handbal feminin: Gloria Bistriţa, victorie în Liga Naţională cu vicecampioana Rapid, după succesul din Liga Campionilor cu CSM Bucureşti