Bocuse d’Or România – Chefi de top din Italia, Letonia, Germania, Ungaria, Polonia, Canada şi România vor evalua echipele finaliste

Selecţia Naţională Bocuse d’Or România 2025, competiţia care va desemna echipa ce va reprezenta România în circuitul Bocuse d’Or, va fi jurizată de un panel internaţional de gust format din chefi de renume, cu zeci de ani de experienţă în competiţii gastronomice, stele Michelin şi medalii la Olimpiade culinare.

Juriul de degustare – Bocuse d’Or România 2025

Chef Gianluca Tomasi a fost Team Chef al Echipei Naţionale a Bucătarilor Italieni, jurat Worldchefs şi laureat al prestigiosului Grand Cordon d’Or (Monaco). Cu peste 30 de ani dedicaţi excelenţei gastronomice, este considerat un adevărat ambasador al bucătăriei italiene.

Chef Svetlana Riškova, preşedinte Bocuse d’Or Letonia şi fondatoare Bocuse d’Or Academy Letonia, este una dintre cele mai influente figuri ale gastronomiei baltice. Cu peste 25 de ani de experienţă, este deţinătoare a diplomei Worldchefs pentru juraţi internaţionali, expertă International Taste Institute şi membră „Le Club Gastronomique Prosper Montagné”.

Bocuse D'Or GL Events, Christophe Pouget
Bocuse D’Or GL Events, Christophe Pouget

Chef Frank Widmann a fost preşedinte al juriului la IKA Culinary Olympics 2024 şi Team Manager al Echipei Naţionale a Bucătarilor Germani. Deţinător al unui Green Michelin Star, îmbină excelenţa culinară cu responsabilitatea faţă de natură.
Chef István Veres, originar din Târgu Secuiesc, este unul dintre cei mai apreciaţi chefi ai noii generaţii din Europa Centrală. În 2019 a primit o stea Michelin pentru restaurantul Babel Budapesta, devenind cel mai tânăr chef din Europa de Est cu această distincţie. A câştigat finala maghiară Bocuse d’Or şi a reprezentat Ungaria la finala mondială Bocuse d’Or 2021.

Chef Peter Bartosz, vicepreşedinte al Asociaţiei Poloneze a Bucătarilor şi Cofetarilor şi Head Coach al Echipei Naţionale de Bucătari Juniori ai Poloniei. A obţinut zeci de premii naţionale şi internaţionale, iar sub îndrumarea sa, echipa naţională junior a Poloniei a câştigat două medalii de argint la Culinary World Cup 2022 şi locul 4 mondial la Global Chef Challenge, cu premiul special pentru Best Fish Dish.

Chef Henrik Sebok CMC, unul dintre foarte puţinii Certified Master Chefs din lume, cel mai înalt titlu profesional acordat de American Culinary Federation. Cu o carieră internaţională de peste trei decenii în Canada, Europa, Asia şi Statele Unite, a colaborat cu numeroşi chefi distinşi Michelin şi a predat la Canadian Culinary Institute.

Chef Nico Lontras, unul dintre pionierii noii bucătării româneşti, cu o carieră de peste 20 de ani în restaurante de fine dining din Irlanda şi ţările nordice. A fost desemnat Chef of the Year în Irlanda şi a câştigat medalii de aur la competiţii internaţionale, printre care şi Gold Award – Chef of the Year for the Hotel Industry (2024).
Alături de juriul de degustare, competiţia va avea şi un juriu tehnic, format din chefi români cu experienţă solidă în sectorul HoReCa şi în formarea noilor generaţii de bucătari. Componenţa juriului tehnic va fi anunţată în perioada următoare.

Bocuse D'Or 2025 GL Events, Ludovic Beck
Bocuse D’Or 2025 GL Events, Ludovic Beck

Selecţia Naţională Bocuse d’Or România 2025 marchează un moment de referinţă pentru gastronomia locală, reprezentând primul pas oficial al României în cel mai prestigios circuit competiţional culinar din lume. Pentru echipele participante, competiţia este o şansa lor de a concura la acelaşi nivel cu marile echipe europene, de a-şi testa creativitatea şi rigoarea tehnică şi de a arăta, pe o scenă internaţională, potenţialul real al bucătăriei româneşti contemporane.

Bocuse D'Or GL Events, Nicolas Reynaud
Bocuse D’Or GL Events, Nicolas Reynaud

Considerată cea mai prestigioasă competiţie gastronomică din lume, Bocuse d’Or reuneşte în finala desfăşurată din doi în doi ani cei mai talentaţi chefi ai planetei, într-un spectacol al excelenţei culinare, fondat în 1987 de legendarul Chef Paul Bocuse. De-a lungul celor aproape patru decenii, peste 70 de ţări au participat la competiţie, iar doar 52 chefi au reuşit să obţină titlul suprem, transformându-l într-un reper al perfecţiunii gastronomice la nivel mondial.

Bocuse d’Or Europe – Ediţia Bocuse d’Or Europe 2026 va avea loc la Marsilia, în cadrul Sirha Méditerranée. În această ediţie specială, Bocuse d’Or şi Sirha Méditerranée creează împreună un adevărat ecosistem al gastronomiei mondiale, unde profesionişti, producători, pasionaţi de gătit şi talente emergente se întâlnesc într-un cadru unic. Marsilia va fi transformată, pentru câteva zile, în capitala mondială a gastronomiei, oferind o scenă spectaculoasă pentru cei 20 de candidaţi europeni care îşi vor prezenta viziunea asupra „haute cuisine-ului” contemporan.

Dogioiu, despre situaţia activelor Lukoil: România va fi solidară în aplicarea sancţiunilor, iar până săptămâna viitoare va fi pregătit un proiect de ordonanţă, care va stabili un mecanism general aplicabil în situaţii de acest fel

Tricolorii la barajul pentru CM: Răzvan Marin – Avem parte de cel mai greu traseu posibil, dar asta ne ambiţionează şi mai mult! / Ce spun Stanciu şi Marius Marin