Papa îi atacă dur pe Trump, antimigranţi, şi Harris, în favoarea avortului, şi-i cataloghează că sunt ”împotriva vieţii”. ”Trebuie să alegem răul mai mic. Cine este răul mai mic? Această doamnă sau acest domn?”

Papa Francisc îi atacă dur vineri pe cei doi candidaţi în alegerile prezidenţiale americane – republicanul Donald Trump, ”care-i expulzează pe migranţi” şi democrata Kamala Harris, care ”omoară copii” prin apărarea dreptului la avort – pe care-i cataloghează drept ”împotriva vieţii”, relatează AFP.

”Cei doi (candidaţi) sunt împotriva vieţii. Fie cel care-i expulează pe migranţi, fie cel care omoară copii. Ambii sunt împotriva vieţii”, le-a spus Papa Francisc jurnaliştilor la bordul avionului cu care se întoarcea la Roma după un lung tuneu în Asia şi Oceania.

”TREBUIE SĂ ALEGEM RĂUL MAI MIC”

”Eu nu sunt american, nu pot să votez acolo, dar să fie clar: fie că este vorba despre expulzarea migranţilor, de a le refuza oportunitatea de a munci, de a le refuza primirea este păcat, este grav”, a declarat el.

”În lumea politică, în general, să nu votezi e rău. Nu este bine, trebuie să votăm şi trebuie să alegem răul mai mic. Cine este răul mai mic? Această doamnă sau acest domn? Eu nu ştiu, fiecare are conţtiinţa sa”, a declarat Papa.

Lasconi, explicaţii despre studii: Am făcut facultatea la frecvenţă redusă. Au fost momente în care am plâns pe stradă. Abia am reuşit să iau 5 la Contabilitate pentru că trebuia să tocesc ceva, dar am dovedit că sunt printre cei mai buni primari

Lasconi: Sunt singurul candidat de centru-dreapta dintre toţi candidaţii. Singurul/ Mă bazez inclusiv pe electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis şi care a văzut că este păcălit