Inundaţii în ţară/Militari de la Brigada 10 Geniu Brăila intervin la Slobozia Conachi; sunt pregătite şi alte forţe MApN

Un detaşament de militari din Brigada 10 Geniu Brăila intervine, sâmbătă, la solicitarea ISU Galaţi, în zona localităţii Slobozia Conachi, unde acţionează cu camioane, bărci cu motor şi alte echipamente specifice de salvare, a anunţat Ministerul Apărării.

Aflat în judeţul Galaţi, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, de miniştrii de interne, al mediului, şeful DSU şi reprezentanţii conducerii autorităţilor locale, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a informat că MApN a pus la dispoziţie forţe şi mijloace suplimentare, care vor interveni în orice moment, la solicitarea autorităţilor locale, în funcţie de dinamica situaţiei.

 

Astfel, un detaşament suplimentar de 20 militari de la Brigada 10 Geniu este gata de intervenţie cu autocamioane, bărci şi echipamente necesare operaţiunilor de evacuare şi salvare.

Şi batalioanele 300 şi 284 din Galaţi au pregătit detaşamente însumând 100 de militari gata oricând să intervină, cu camioane şi alte echipamente, la solicitarea comitetelor locale şi judeţene pentru situaţii de urgenţă.

„Vom fi prezenţi unde va fi nevoie, cât va fi nevoie, pentru salvarea vieţilor cetăţenilor aflaţi în pericol. Forţele MApN vor interveni în cel mai scurt timp, acolo unde vor fi solicitări şi în alte judeţe unde sunt posibile situaţii similare, ca urmare a ploilor abundente. Nu vor fi necesare aprobări speciale, comandanţii şi şefii structurilor din teritoriu vor răspunde neîntârziat la solicitările autorităţilor care coordonează acţiunile de salvare”, a declarat ministrul Tîlvăr, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a MApN. AGERPRES/(AS – editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

 

Citeşte şi:

 

* IGSU: 12 localităţi din Galaţi – afectate de inundaţii; au fost evacuate 252 de persoane

 

Sute de locuitori afectaţi de inundaţii în Galaţi şi Vaslui au cerut ajutor la 112

 

Ministerul Sănătăţii: Celulă de criză pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţele afectate de inundaţii

 

IGSU: Un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcţionat spre judeţul Galaţi

 

Galaţi: Patru persoane decedate în urma inundaţiilor

 

Vaslui: Femeia dată dispărută după ce a fost luată de apă a fost găsită în viaţă

 

Galaţi: Sute de persoane evacuate, locuinţe inundate şi drumuri blocate din cauza viiturilor

 

 

Sursa: www.agerpres.ro

Teatru contemporan, comedii şi spectacole-manifest, în stagiunea de la ARCUB care se deschide luni

Ministerul de Interne: Recomandări pentru a evita situaţiile de risc cauzate de fenomenele meteorologice