Mexic: 19 omucideri înregistrate în cinci zile în statul Sinaloa

Cele șapte decesele duc la 19 numărul de crime comise în cursul săptămânii, după ce au fost înregistrate 12 crime în intervalul dintre zilele de luni și joi. Procuratura Sinaloa a transmis vineri seara printr-un comunicat că ultimele victime au fost găsite în patru locații separate. Două persoane au fost ucise în capitala Culiacan și cinci în municipiul Concordia, ambele descrise în comunicat drept locuri „în care au avut loc evenimente violente între grupuri criminale”.

Sinaloa, pe coasta Pacificului, este baza puternicului cartel de la Sinaloa, o bandă de droguri condusă cândva de Joaquin „El Chapo” Guzman, care este încarcerat în SUA, unde a fost condamnat la închisoare pe viață. Arestarea în iulie a unui alt lider de bandă veteran, Ismael „El Mayo” Zambada, a stârnit temeri de lupte interioare și lupte pe teren.

Parchetul a mai spus vineri că a primit la Culiacan opt ​​sesizări cu privire la bărbați care au fost răpiți. În Culiacan, afacerile s-au închis, transportul public a fost întrerupt și festivitățile de Ziua Independenței au fost anulate din cauza agravării violenței.

Cod Roşu hidrologic pe cursuri de apă din judeţele Vaslui şi Galaţi. Avertizarea, valabilă până duminică la ora 12:00

Evaluarea record a OpenAI, de 150 de miliarde de dolari, într-o nouă rundă de finanţare, va depinde de modificarea structurii sale corporative – surse