MAI și MApN în alertă maximă: sute de pompieri, jandarmi și militari, desfășurați pentru a combate dezastrul inundațiilor

Ministerul de Interne și Ministerul Apărării au mobilizat sute de pompieri, jandarmi, militari, dar și echipamente pentru a ajuta la evacuarea sinistraților și pentru a interveni ulterior la refacerea infrastructurilor distruse de ape.

Au fost trimise deja 20 de locuințe modulare și se pregătesc alte peste 150.

S-au amenajat tabere cu o capacitate de 400 de locuri în localitățile cele mai afectate, unde patru persoane au murit și 5.000 de locuințe au fost distruse.

De asemenea, Ministerul Apărării va transporta ajutoare din rezervele de stat aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Este vorba despre apă și alimente, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături și saltele.

content-image

O celulă de criză a fost organizată la Ministerul Sănătății pentru asigurarea asistenței medicale necesare locuitorilor din județele Galați și Vaslui afectate de inundații. Membrii celulei vor ține legătura permanentă cu autoritățile locale și direcțiile de sănătate publică din cele două județe pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatic A pentru copii.

Ministerul Sănătății recomandă, pentru mai multă siguranță în cazul inundațiilor, ca apa din rețea să se consume fiartă și răcită, dar fără a adăuga gheață. În cazul în care nu este posibilă fierberea apei, dezinfecția chimică a apei contaminate cu preparate cu clor este eficientă pentru eliminarea bacteriilor și a majorității virușilor. În zonele rurale, unde apa se consideră nepotabilă, locuitorii să consume numai apă îmbuteliată sau apă potabilă asigurată de către reprezentanții autorităților publice.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Nicolae Ciucă, la un pas de cursa pentru Cotroceni: Consiliul Naţional al PNL se reuneşte azi la Palatul Parlamentului pentru validarea candidaturii acestuia

Mai mulţi migranţi au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii