Tenis: Poloneza Magdalena Frech şi australianca Olivia Gadecki vor disputa finala de la Guadalajara (WTA)

Jucătoarele de tenis Magdalena Frech (Polonia, 43 WTA, favorită nr. 5) şi Olivia Gadecki (Australia, 152 WTA) vor disputa finala turneului WTA 500 de la Guadalajara (Mexic), dotat cu premii totale de 922.573 de dolari.

Sâmbătă seara, în semifinale, Frech a învins-o în două seturi, 7-6 (7/4), 7-5, pe Caroline Garcia (Franţa, 30 WTA, favorită nr. 4), după o partidă de două ore şi zece minute. Frech a avut un singur as şi a comis 7 duble greşeli, în timp ce Garcia a avut 7 aşi şi a comis 6 duble greşeli.

În cealaltă semifinală, australianca Gadecki a eliminat-o, cu 6-2, 6-3, pe columbianca Maria Camila Osorio (80 WTA), după o partidă de o oră şi 20 de minute. Australianca a reuşit cinci aşi şi a comis trei duble greşeli, în timp ce Osorio a avut trei aşi şi a făcut 4 duble greşeli.

Va fi prima confruntare dintre Frech şi Gadecki. Venită din calificări, australianca este a treia cel mai slab poziţionată jucătoare din clasamentul WTA care dispută o finală în acest an. Doar Bianca Andreescu (228 WTA) la ‘s-Hertogenbosch şi numărul 190 WTA Ajla Tomljanovic la Birmingham au fost mai jos în ierarhie. Niciuna dintre acestea nu a câştigat trofeele, astfel încât Gadecki ar fi campioana cel mai jos clasată din acest an dacă va câştiga duminică seara împotriva polonezei. AGERPRES/(AS- editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

FRF anunţă că la meciurile rămase de disputat în această etapă se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Mulţescu

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a ajuns la lucrările Consiliului Naţional care îi va valida candidatura la Preşedinţie. Bode: Bine aţi venit, domnule preşedinte al Partidului Naţional Liberal, viitor preşedinte al României, Nicolae Ionel Ciucă! – FOTO