Mircea Geoană: În România nu s-au făcut reforme, pentru că nimeni nu i-a tras pe guvernanți la răspundere

<div class=""

„Președintele veghează la buna funcționare a puterilor statului. Președintele are capacitatea de a merge în ședințele de guvern să le prezideze.

Puterea președintelui este o putere politică și constituțională. Este și o uriașă putere simbolică și de comunicare.

Angajamentul meu pe baza căruia voi câștiga alegerile prezidențiale, dacă va fi așa, este obligatoriu pentru mine ca președinte și fac tot ce depinde de mine ca el să fie respectat, lucrând cu guvernarea”, a spus Mircea Geoană.

Întrebat cum îi va forța pe cei care guvernează să respecte angajamentul președintelui, Mircea Geoană a spus: „Va fi un plan comun. Eu nu vreau să spun că am să le impun totul. O să am o negociere explicită. Oamenii vor Sănătate mai bună, Educație mai bună, Infrastructura în regulă, o politică externă mai robustă, un sistem care să funcționeze”.

Candidatul independent a subliniat că, „în ultimii ani, toată lumea a clamat principii și modernizări ale statului și reforme, dar realitatea este că reformele nu s-au făcut”.

„Nu s-au făcut pentru că nimeni nu i-a întrebat de sănătate, nu i-a tras la socoteală, în mod responsabil și respectuos, pe cei care au guvernat”, a concluzionat Mircea Geoană.

Brigada condusă de Ana Maria Terteleac, delegare în UEFA Women’s Champions League

VIDEO Mario de Mezzo le povestește liberalilor cum a câștigat ‘în cel mai corupt fief PSD’: ‘Lupta trebuie să fie pe viață și pe moarte’