Consiliului Naţional al PNL/ Turcan: Întărirea identităţii naţionale şi a profilului european – obiectiv strategic pentru liberali

Ministrul Culturi, Raluca Turcan, a subliniat, duminică, de la tribuna Consiliului Naţional al PNL, că întărirea identităţii naţionale şi a profilului european reprezintă deopotrivă o datorie şi un obiectiv strategic permanent pentru liberali, pledând pentru creşterea economică bazată pe cultură.

„Pentru mine este o onoare ca astăzi, în cadrul acestui for important de conducere, să pot să fiu parte a unei echipe care îşi asumă să valorizeze cultura, să crească rolul şi încrederea în cultura românească. Pentru că de un secol şi jumătate în munca oamenilor politici din PNL şi-au pus speranţa generaţii şi generaţii, iar PNL chiar a ştiut să facă ceea ce a fost bine pentru oameni. Întărirea identităţii naţionale şi a profilului nostru european reprezintă deopotrivă o datorie şi un obiectiv strategic permanent pentru liberali de aproape 150 de ani. Dar astăzi este pentru prima dată după 1989 când, la nivel de conducere a Partidului Naţional Liberal, se adoptă un document strategic prin care se asumă promovarea şi respectul faţă de cultura română în toate formele ei, angajamentul de a valoriza moştenirea noastră culturală, istoria şi creaţia artistică românească”, a spus Turcan.

Ministrul Culturii, care a prezentat Rezoluţia privind susţinerea culturii şi identităţii naţionale, a accentuat că liberalii consideră cultura un factor important de coeziune socială şi naţională, dar şi un factor de creştere economică a comunităţilor locale.

„Cultura de calitate atrage zeci şi zeci de mii de turişti. În momentul în care vin turiştii într-o comunitate, autorităţile sunt motivate să îmbunătăţească infrastructura şi serviciile. Odată cu infrastructură şi servicii, vin investitorii, se creează locuri de muncă şi acesta este lanţul creşterii economice bazată pe cultură. Aceasta este o concepţie integrată, modernă, europeană, liberală a valorizării patrimoniului cultural şi a performanţei artistice din România”, a arătat Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a reamintit realizările mandatului său în domeniul industriei cinematografice, „unde se prefigurează investiţii de peste 300 de milioane de euro, încurajate prin faptul că PNL a repornit o schemă de ajutor de stat şi a valorizat un sector cheie al culturii din România”, finanţarea public şi privat a teatrelor şi sprijinirea cunoaşterii internaţionale a performanţei teatrale de vârf, cea mai amplă achiziţie de carte pentru bibliotecile din toată ţara, la toate nivelurile, înscrierea în patrimoniul UNESCO a creaţiilor lui Constantin Brâncuşi, renovarea şi promovarea unor clădiri de patrimoniu etc. AGERPRES/(A – autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Mesajul șefului CJ Botoșani pentru liberali: Astăzi matematica, așa cum o vedem noi, nu ne dă câștigători. Matematica în politică poate fi bătută

Ciucă: Nu ne-am îndoit niciodată că vom pierde puncte electorale făcând alianţa cu PSD/ Am fi vrut să construim coaliţia cu aliatul firesc, de dreapta/ Îi aşteptăm să se maturizeze, să înţeleagă lecţia pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri