Kremlinul explică principiul ‘scapi de dracu, dai de ta-su’: ‘Experții ruși discută variante mai dure de a ataca Ucraina. Putin este însă atent’

<div class=""

„Avem destui specialiști – experți foarte, foarte autorizați – care discută foarte activ pe această temă. Cred că este suficient deocamdată” – a răspuns reprezentantul Kremlinului la întrebarea dacă a sosit cumva timpul pentru începerea discutării la nivel oficial despre un posibil răspuns la agresiunea occidentală, inclusiv la furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina.

Drept exemplu, secretarul de presă al șefului statului rus a citat un interviu recent al expertului în afaceri internaționale Serghei Karaganov, „care și-a continuat celebra linie” de atac nuclear preventiv pentru a intimida posibilii oponenți ai Rusiei.

„Avem destule astfel de raționamente, dar președintele rus este întotdeauna extrem de atent cu asta” – a subliniat Peskov.

Context

Amintim că, în presa occidentală, la fel și la nivel oficial, se discută din ce în ce mai mult despre posibilitatea de a furniza Ucrainei rachete occidentale cu rază lungă de acțiune, care să poată atinge ținte adânci pe teritoriul Rusiei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că, deoarece forțele ucrainene însele nu sunt capabile să controleze astfel de sisteme de înaltă precizie, utilizarea acestor rachete ar însemna o confruntare directă între Rusia și țările NATO.

Karaganov, cunoscut pentru propunerea sa de a aduce escaladarea la stadiul pre-nuclear pentru a trezi elitele din Occident, a subliniat, joi, într-o discuţie cu un corespondent TASS la Beijing, că loviturile în adâncimea Rusiei ar putea provoca atacuri de răspuns asupra teritoriului statelor europene NATO.

Potrivit evaluării sale, există „încă mai există un număr de trepte pe scara escaladării” și „situaţia poate avansa chiar până la lovituri nucleare”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

E alertă pe Internet! Poliția avertizează că o mare țeapă se răspândește pe rețele: e invocat numele Petrom, Transgaz, Hidroelectrica

Klaus Iohannis îi dă prima ‘temă’ următorului președinte: Este o prioritate!