Marea Britanie îl atacă extrem de dur pe Putin, după amenințările la NATO: ‘Un fascist imperialist! Nu o să se oprească la Ucraina, dacă îl lăsăm’

<div class=""

El a declarat duminica aceasta că ţările occidentale nu se vor lăsa intimidate de ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare.

Şeful diplomaţiei britanice a vorbit duminică cu mai multe mass-media locale, precum BBC şi Sky News, unde a abordat, printre alte subiecte, şi solicitarea adresată Occidentului de către preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, de a primi permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acţiune pentru a ataca ţinte aflate pe teritoriul Rusiei, informează EFE şi AFP, relatează Agerpres.

Lammy a menţionat că premierul britanic Keir Starmer va reveni asupra acestei probleme atunci când se va întâlni cu preşedintele american Joe Biden, şi cu preşedintele Ucrainei, la sfârşitul lunii, la New York, la următoarea Adunare Generală a ONU.

„Este o solicitare pe care Zelenski o face de mult timp, de mai bine de un an, şi înţeleg de ce o face şi, desigur, este important să o abordăm în detaliu cu cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri şi continuăm să o facem”, a explicat Lammy.

El s-a referit şi la ameninţările proferate de preşedintele rus Vladimir Putin, care a avertizat că a permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acţiune „ar presupune că ţările NATO, Statele Unite şi ţările europene sunt în război cu Rusia”.

În această privinţă, Lammy a răspuns că aliaţii nu se vor lăsa „intimidaţi” de „grandilocvenţa neruşinată” a lui Putin. „Putin ne-a spus: ‘nu trimiteţi tancuri’. Le trimitem. Putin a spus: ‘Nu trimiteţi rachete’. Le trimitem. Putin ameninţă la fiecare câteva luni că va folosi arme nucleare”, a amintit Lammy.

Întrebat dacă crede că Putin minte atunci când aduce în discuţie ameninţarea cu un război nuclear, Lammy a spus: „Cred că ceea ce face Putin este să arunce praf în ochi. E o fanfaronadă. E modul său de operare”.

”Nu ne putem abate de la drumul nostru”, a continuat el, numindu-l pe preşedintele rus „fascist imperialist”. ”Dacă îl lăsăm să facă asta cu Ucraina, credeţi-mă, nu se va opri aici”, a insistat Lammy.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sărbătorile zilei din 15 septembrie 2024 – Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş, mitropolitul Banatului

CFR Călători: Trenul internaţional Dacia nu a fost expediat din staţia Viena, din cauza inundaţiilor