Ucraina se oferă să ajute România în lupta cu inundațiile: ordinul a fost dat de Zelenski

<div class=""

„Ucraina stă alături de vecinii care se confruntă cu inundații devastatoare.

La instrucțiunile președintelui Volodimir Zelenski și sub coordonarea lui Denys Shmyhal ne-am oferit Cehiei, Ungariei, Moldovei, Poloniei, României, Slovaciei să trimitem unități ale Serviciului nostru de Stat de Urgență pentru a ajuta la atenuarea dezastrului”, a declarat în urmă cu puțin timp Andrii Sybiha.

„Ne exprimăm condoleanțe pentru viețile pierdute și pagubele cauzate de inundațiile din Europa Centrală. Gândurile noastre sunt la toate comunitățile afectate. Le dorim vecinilor noștri să depășească cât mai curând acest dezastru natural”, a mai adăugat ministrul de Externe.

Inundații puternice în România

Șase persoane au murit în urma inundațiilor din Galați, anunță IGSU. Ultima persoană declarată dispărută a fost găsită decedată.

„Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice manifestate în zilele anterioare, pe raza loc. Suhurlui din județul Galați, a fost identificată 1 victimă decedată, numărul total al persoanelor decedate fiind 6”, potrivit IGSU, conform Mediafax. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 50 de ani.

Potrivit pompierilor, o persoană din Costache Negri încă este dispărută.

Trump, aproape să fie împușcat din nou: focuri de armă în apropierea sa

Cristiano Ronaldo ratează un meci din Liga Campionilor Asiei din cauza unui virus