Bistriţa-Năsăud: Un vicepreşedinte al filialei judeţene PNL a demisionat; îl susţine pe Geoană la prezidenţiale

Unul dintre vicepreşedinţii organizaţiei judeţene PNL Bistriţa-Năsăud, Dorin Dobra, fost senator, a anunţat luni că a demisionat din partid şi îl va susţine pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al României.

„Mi-am depus demisia din cadrul Partidului Naţional Liberal, după o istorie de 25 de ani, onorantă la vremea ei, dar astăzi mai puţin motivantă. O astfel de decizie, după 25 de ani de liberalism, după 30 de ani de carieră politică, desigur că trebuie să aibă mai multe motivaţii. În primul rând, eu astăzi sunt aici şi am făcut gestul acesta pentru că, personal, Dorin Dobra, fost vicepreşedinte al PNL, crede foarte tare în soluţia Geoană pentru România, crede foarte tare în omul Mircea Geoană, pe care l-a cunoscut personal în Parlament, crede foarte mult în capacităţile diplomatice ale domnului Mircea Geoană, care se cer pentru postul pe care îl vizează şi pe care le-am verificat. (…) Şi mai cred foarte mult în soluţia Mircea Geoană pentru simplul motiv că astăzi este nevoie de o platformă care să respire, care să aducă energii noi, care să poată să atragă oameni noi, capabili”, a spus Dobra, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud s-a declarat nemulţumit de situaţia din filială, unde liderul Ioan Turc a fost recent contestat de mai mulţi membri cu funcţii de conducere, printre care şi Dorin Dobra, motiv pentru care conducerea centrală a partidului a decis să numească un coordonator, în persoana europarlamentarului Daniel Buda.

În ceea ce priveşte candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale, Dobra a afirmat că „nu o înţelege”.

„Nu înţeleg candidatura domnului Ciucă, pur şi simplu. Demisia mea nu se raportează atât la situaţia centrală, cât la cea locală. Vreau să transmit conducerii naţionale a PNL faptul că demisia mea trebuie să fie pentru domniile lor un puternic semnal de alarmă pentru situaţia din judeţul Bistriţa-Năsăud. În actuala formulă, cu actualele dinamici, PNL Bistriţa-Năsăud nu are cum să aibă rezultate fructuoase. (…) Ceva nu mai funcţionează. Partidele mainstream, clasice au astăzi o mare, imensă problemă: nu mai sunt receptive faţă de oamenii urbei, societăţii, naţiunii care între timp s-au validat profesional. Ele sunt scheme, propriu-zis sunt structuri de influenţă şi interese legal organizate, pentru prea aceiaşi oameni. România a trecut între timp la alt nivel, partidele mainstream au rămas în urmă faţă de societatea românească de astăzi”, a explicat Dobra.

El a adăugat că s-a alăturat Mişcării „România renaşte” şi va coordona activitatea la nivel judeţean.

Dorin Dobra a fost senator de Bistriţa-Năsăud în perioada 2012-2016, ales pe listele USL. AGERPRES (A – autor: Tina Dumitrescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

Doi morți, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac: Şoferul a fost proiectat în afara autoturismului

Inundaţii în Galaţi/Ciucă – vizite în zonele afectate: Le-am ascultat oamenilor durerea; am promis că nu vor fi lăsaţi singuri