Arabii dau o lovitură de proporții: Cumpără, inclusiv cu bani cash, o parte a unei mari companii americane

<div class=""

Tranzacţia include aproximativ 86 de milioane de acţiuni Ma’aden şi 150 de milioane de dolari în numerar, a spus Alcoa într-un comunicat, adăugând că se aşteaptă să încheie tranzacţia în prima jumătate a anului 2025.

”Tranzacţia ne simplifică portofoliul, sporeşte vizibilitatea valorii investiţiei noastre în Arabia Saudită şi oferă o mai mare flexibilitate financiară pentru Alcoa”, a spus CEO-ul Alcoa, William Oplinger.

Alcoa a spus că va păstra restul acţiunilor Ma’aden pentru cel puţin trei ani. După finalizarea tranzacţiei, Alcoa ar deţine aproximativ 2% din acţiunile actuale aflate în circulaţie ale lui Ma’aden.

Compania mixtă a fost creată în 2009, ca un complex minier complet integrat în Arabia Saudită, a spus Alcoa, adăugând că Ma’aden deţine restul de 74,9% din proiect.

”Aşteptăm cu nerăbdare oportunităţile viitoare de colaborare, pe măsură ce continuăm să transformăm sectorul minier în al treilea pilon al economiei saudite”, a declarat Bob Wilt, CEO al Ma’aden.

În iulie, Alcoa a înregistrat venituri trimestriale de 2,9 miliarde de dolari, depăşind aşteptările de 2,8 miliarde de dolari.

Producătorul de cărămidă Wienerberger Group a inaugurat o nouă unitate de producţie în judeţul Buzău/ Grupul anunţă o ”donaţie substanţială” pentru persoanele afectate de inundaţii – FOTO

Grecia, Spania şi Italia – în topul preferințelor românilor pentru vacanţa de vară (analiză)