Pericol iminent: Dunărea ar putea face ravagii în Ungaria

<div class=""

Ca urmare a condiţiilor meteo „extreme” şi a inundaţiilor iminente, „mi-am amânat toate obligaţiile internaţionale”, a scris Orban pe reţeaua socială X. Buletinele meteorologice atenţionează că debitele râurilor vor creşte în Ungaria la niveluri „istorice”, alimentate atât de ploi, cât şi de sosirea maselor de apă dinspre alte ţări ale Europei Centrale, astfel că Dunărea s-ar putea revărsa inundând zone întinse.

„Toţi la bord! Până când vom fi în afara pericolului, ne vom concentra toate eforturile pe apărarea împotriva inundaţiilor”, afirmase anterior Orban pe reţeaua de socializare Facebook. Premierul ungar nu a precizat până când îşi amână deplasările externe.

Dunărea este singurul fluviu din Europa care curge de la vest la est. Izvorăște din Munții Pădurea Neagră (Germania) și străbate zece țări, anume Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia, România, Ucraina și Serbia, și are afluenți în alte șapte țări. Trece de asemenea prin patru capitale, Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad. La capătul celor 2.860 de kilometri, se varsă în Marea Neagră prin Delta Dunării.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Mai marii politicii europene minimalizează amenințările lui Putin pe tema unui război

Alexis Saelemaekers (AS Roma) a suferit o fractură la gleznă