Directorul INFP face anunțul momentului: Seismul de 5.2 grade e cel mai mare care a lovit România în acest an

<div class=""

Iată ce a declarat șeful INFP

Cutremurul a avut magnitudinea de 5.2.  Asta nu putem spune acuma dacă o să vină replici. Deocamdată monitorizăm și vedem care este evoluția. Magnitudinea unui cutremur. Intensitatea este marimea care arată efectul la distanțe față de epicentru. E posibil ca la București intensitatea să fi fost de 4. Măsurăm încă și revenim cu informații, a declarat Constantin Ionescu la România TV.

Un cutremur cu magnitudinea 5.5 s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

„În ziua de 16 Septembrie 2024, la ora 17:40:18 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea (EWS) M 5.5, la adâncimea de 152.5 km”, a informat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor 52 km de Sfântu-Gheorghe, 54 km de Brașov, 62 km de Buzău, 70 km de Focșani, 72 km de Ploiești, 97 km de Târgoviște.

UPDATE:

„Atenție! În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur. Păstrați-vă calmul, pot urma replici ale cutremurului. În acest moment efectuăm recunoașteri în teren pentru a identifica posibile consecințe”, a transmis ISU București – Ilfov.

Sursa: www.stiripesurse.ro

O ex- deputată AUR susține că a fost bătută de consilierii partidului fix în cabinetul său parlamentar/ REACȚIA AUR

E penurie de blindate, mașini de luptă și obuze în armata ucraineană: Adevărul e că Ucraina nu poate echipa nici 4 din cele 14 brigăzi