E penurie de blindate, mașini de luptă și obuze în armata ucraineană: Adevărul e că Ucraina nu poate echipa nici 4 din cele 14 brigăzi

<div class=""

Citat de Kyiv Independent, Zelenski nu a specificat pentru ce vor fi folosite cele 14 brigăzi sau unde vor fi trimise. Dar, din păcate, se pare că ajutorul militar occidental nu a fost suficient nici pentru a echipa 4 din cele 14 brigăzi.

Pe parcursul interviului Zelenski a folosit și alte exemple pentru a sublinia că ajutorul occidental trimis Ucrainei nu este suficient pentru a preveni atacurile devastatoare ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și pentru ca Kievul „să se afle într-o poziție puternică pentru calea diplomatică”. De asemenea, a subliniat că livrările de ajutor sunt lente.

„În această pauză de 8 luni până la decizia pozitivă a Congresului SUA (de a aproba pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari în aprilie) — ce am făcut? Toată lumea trebuie să înțeleagă: am folosit tot ce am putut!”, a spus Zelenski, potrivit defenseromania.ro.

„Am folosit ceea ce aveam în depozite și tot ce aveau brigăzile de rezervă – (acele brigăzi de care) avem nevoie acum (pentru a lupta)”, a adăugat el.

Zelenski a apărat și decizia comandamentului militar ucrainean de a lansa incursiunea de la Kursk în Rusia, în august în loc să păstreze forțele ucrainene în direcția estică, la Pokrovsk, unde armata rusă a făcut câștiguri teritoriale relativ rapide în ultimele săptămâni.

Zelenski a spus că nu contează câte brigăzi apărau estul, dacă „jumătate dintre ele nu sunt echipate”. În mod specific, a menționat că le lipsesc vehicule blindate și obuze de artilerie, în timp ce forțele ruse au tras de 12 ori mai multe proiectile decât trupele ucrainene.

Ajutorul Occidentului e un proces lent. 14 brigăzi ale Ucrainei așteaptă să fie înarmate pentru a lupta împotriva Rusiei

Într-un interviu anterior cu Bloomberg, pe 4 iulie, Zelenski a declarat că 14 brigăzi din Forțele Armate ale Ucrainei rămân neechipate cu armele necesare, pe care Congresul SUA a votat deja să le trimită Ucrainei, dar care sosesc încet.

El a menționat că aceste brigăzi ar putea fi folosite pentru contraofensiva Ucrainei dacă ar fi fost echipate corespunzător.

„Avem dorința (de a lansa o contraofensivă), dar armele nu au sosit”, a spus Zelenski pentru Bloomberg, potrivit sursei citate.

Într-un interviu pentru BBC, Zelenski a spus că Rusia a lansat 4.000 de bombe ghidate pe lună în estul Ucrainei și a distrus 80% din infrastructura energetică a țării, deoarece SUA ezită să permită Ucrainei să lovească aerodromurile din interiorul teritoriului rus, de unde sunt lansate avioanele care lansează aceste bombe.

„Am așteptat prea mult”, a spus el. „Rusia începe să mute aceste avioane de la 100-150 km, la 300 km (distanță de teritoriul controlat de Ucraina) și apoi la 500 km.”

În prezent, Ucraina nu are permisiunea din partea SUA de a folosi armele furnizate de Occident pentru a lovi în interiorul Rusiei, a adăugat el.

Directorul INFP face anunțul momentului: Seismul de 5.2 grade e cel mai mare care a lovit România în acest an

Tenis: România a anunţat echipa pentru turneul final al Billie Jean King Cup