Probleme pentru Diana Șoșoacă! BEC a sesizat Parchetul pe semnăturile pentru prezidențiale

<div class=""

Un membru SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, a reclamat la Biroul Electoral Central (BEC) faptul că, printre semnăturile strânse pentru președinta partidului pentru prezidențiale, ar fi și unele false.

Vă prezentăm mai jos sesizarea făcută de membrul SOS România.

Subsemnatul Ionescu Claudiu Ştefan, membru al partidului S.O.S România, din data de 01.06.2024, prin prezenta, vă aduc la cunoștință următoarele:

Am activat în cadrul filialei mun. Hunedoara a S.O.S Romania si împreună cu membri SOS ai filialei Hunedoara, în perioada 10-20.08.2024 am participat la strângerea de semnături pentru candidatura la alegerile prezidențiale a numitei Diana Iovanovici Soșoacă si candidatura la alegerile parlamentare a membrilor SOS. În data de 25.08.2024, la Poiana Brașov, unde a avut loc Școala de Vara-SOS Romania, am înmânat personal numitei Albu Maria, preşedintele filialei SOS Hunedoara si vicepreşedinte al SOS Romania un număr de 300 de semnături(15 file cu 150 semnături pentru prezidențiale si 15 file cu 150 semnături pentru parlamentare). Aceste semnături au fost certificate de subsemnații 120 de semnături, in cazul subsemnatului), dar sunt susceptibile de anumite neconformități, posibil ca unele date să nu corespundă realităţii şi nu dorim a cădea sub incidenta art. 326 din C. pen., motiv pentru care in temeiul art 34 C.pen, va aducem la cunoștință acest fapt.

Mai mult, am luat la cunoștință despre faptul ca circa 80% din semnăturile predate conducerii SOS România, de către Albu Maria, preşedintele SOS Filiala Hunedoara, la Poiana Brașov, sunt false si nu dorim sa fim asociați cu un astfel de comportament,

Prin e-mail, am solicitat SOS Romania restituirea acestor semnături, cu menţiunea ca sunt susceptibile a fi neconforme și să nu le depună la AEP/BEC, dar am fost refuzați pe motiv ca,, aceste semnături aparțin partidului”.

VIDEO Cutremurul din Vrancea, resimțit puternic la Chișinău – Maia Sadu, surprinsă în direct la TV

Este alertă medicală: Explozie de cazuri de tuse convulsivă. Zeci de copii au ajuns la spital