Theodor Paleologu ‘îndreaptă tunurile’ către Lasconi: A picat testul capacității de a depăși tribalismul partizan

<div class=""

Theodor Paleologu precizează că deși mai multe luni la rând a încercat să o facă pe Elena Lasconi să înțeleagă că este nevoie de un proiect comun de dreapta, „prostia de partid a prevalat”.

„Îi urez succes lui Ludovic Orban în dificila sarcină pe care și-a asumat-o. Fără voia lui, constrîns de felonia foștilor aliați. Am contribuit cît am putut la constituirea unei alianțe USR-PMP-FD-REPER în jurul candidaturii doamnei Lasconi.

Am încercat să o lămuresc că un candidat la președinție trebuie să adune în jurul unui proiect comun. Am vorbit, din iunie pînă în septembrie, cu Lasconi, cu Viziteu, cu Tomac și Orban. Din păcate, prostia de partid a prevalat, iar doamna Lasconi a picat testul capacității de a depăși tribalismul partizan”, a scris Paleologu pe Facebook.

Citește și: PMP, REPER și Forța Dreptei au găsit soluția pentru prezidențiale. Care este candidatul pe mâna căruia ar merge la alegeri (surse)

Acesta a menționat faptul că liderii PMP, REPER și Forța Dreptei i-au propus o candidatură la alegerile prezidențiale, însă din motive profesionale îi este imposibil.

„După ruptura posibilei alianțe, am purtat discuții cu Eugen Tomac, Ludovic Orban și Dragoș Pîslaru, care mi-au făcut propunerea onorantă de a candida ca independent susținut de cele trei partide.

Din păcate, din motive profesionale care țin de activitatea Casei Paleologu, îmi este imposibil să asum de data aceasta o a doua canditatură în alegerile prezidențiale. Știu, această decizie îi va dezamăgi pe cei care își doresc să mă poată vota. Le înțeleg frustrarea, dar rămîn, vorba lui Georges Pompidou, „en réserve de la République””, a conchis Paleologu.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Clădirea ICR Londra şi expoziţia „Via Transilvanica”, deschise publicului între 18 şi 22 septembrie

Dispar clasicele sobe pe lemne: România și-a luat angajamentul în fața UE. Ce soluții alternative vor exista