Războiul cu Moscova o ia pe căi de manipulare! Ucraina neagă legăturile cu suspectul noii tentative de asasinare a lui Donald Trump

<div class=""

Routh, în vârstă de 58 de ani, a mers în Ucraina după invazia Rusiei în 2022 și a încercat să recruteze voluntari străini pentru a lupta alături de forțele ucrainene.

Duminică, Serviciul Secret american a dejucat ceea ce FBI a numit a doua tentativă aparentă de asasinare a lui Trump din ultimele două luni.

Routh a fost arestat la aproximativ 65 de kilometri de terenul de golf al fostului președinte, din Florida, după ce agenții Serviciului Secret au observat o armă automată ascunsă în tufișuri, în apropierea locului unde se afla Trump.

content-image

Autoritățile ucrainene au acuzat Moscova că profită de legătura dintre suspect și Ucraina pentru a lansa o campanie de propagandă.

„Inamicul va lansa numeroase teorii ale conspirației despre o așa-zisă implicare ucraineană. Evident, toate acestea sunt minciuni”, a declarat Andriy Kovalenko, șeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.

Deși Routh nu a fost niciodată implicat oficial în armata ucraineană, Kremlinul a sugerat că sprijinul acordat de SUA Ucrainei are consecințe periculoase. „Joaca cu focul are consecințe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Tânăr drogat, fără permis, reținut după ce ar fi furat un autoturism din Sectorul 6

FOTO Trafic de droguri în Bali: Patru persoane arestate, printre care doi thailandezi şi un indonezian – Ce riscuri îi așteaptă