FOTO Trafic de droguri în Bali: Patru persoane arestate, printre care doi thailandezi şi un indonezian – Ce riscuri îi așteaptă

<div class=""

Doi cetăţeni thailandezi au fost arestaţi pe aeroportul internaţional al insulei pe 3 septembrie pentru posesie de metamfetamine, ecstasy şi MDMA sub formă de cristale, a declarat Sudrajat pentru presă.

El a precizat că drogurile urmau să le fie predate celor doi indonezieni care le comandaseră.

Toţi patru riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

content-image

Poliţia a arestat de asemenea doi europeni în iulie, un leton şi un suedez.

Letonul, suspectat că aparţine unei grupări infracţionale în ţara sa, riscă până la 20 de ani de detenţie după ce a fost arestat având asupra sa 450 grame de răşină de canabis şi 977 grame de iarbă de canabis.

Suspectul suedez riscă până la 15 ani de închisoare după ce a fost arestat în posesia a 201 grame de răşină de canabis în vila sa.

Legislaţia antidrog din Indonezia, una dintre cele mai severe din lume, prevede pedeapsa capitală pentru traficanţi.

Printre zecile de condamnaţi aflaţi în prezent pe culoarul morţii se află o bunică britanică acuzată de contrabandă de cocaină şi o filipineză încarcerată pentru trafic de heroină.

Suspectând că mefedrona şi canabisul erau produse într-un laborator pe insulă, poliţia a făcut o descindere în mai, arestând doi ucraineni, un rus şi un indonezian, şi ei pasibili de pedeapsa cu moartea.

În aceeaşi lună, poliţia a anunţat că un australian risca 20 de ani de închisoare şi o amendă de peste 600.000 de dolari pentru că încercase să vândă cristale de metamfetamină. În cele din urmă, el a fost condamnat la 6 luni la dezintoxicare.

În Indonezia, ultimele execuţii au avut loc în 2016, când un localnic şi trei nigerieni condamnaţi pentru trafic de droguri au fost împuşcaţi de un pluton de execuţie.

Războiul cu Moscova o ia pe căi de manipulare! Ucraina neagă legăturile cu suspectul noii tentative de asasinare a lui Donald Trump

Stefano Pioli, dorit în postul de antrenor la Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo