Revoluție în administrația publică! Legea PUSL oprește cumulul funcțiilor la stat

<div class=""

Proiectul de lege al PUSL a fost depus în Parlament și prevede „imposibilitatea ca o persoană să aibă mai multe contracte individuale de muncă, rapoarte de serviciu sau să fie beneficiar a mai multor numiri în cadrul autorităților publice centrale și locale, regii autonome, societăți naționale, companii naționale sau societăți comerciale, în condițiile în care acestea sunt retribuite cu indemnizații sau salarii de la bugetul de stat”.

Practic, asta înseamnă că nu s-ar mai putea ca un angajat al unei instituții de stat să fie membru al unui consiliu de administrație al altei instituții de stat, sau, așa cum s-a mai întâmplat, în mai multe astfel de consilii.

PUSL anunță că există și categorii de persoane cărora nu li se vor aplica prevederile legii, printre acestea fiind persoanele care cumulează pensia cu salariul, personalul didactic din învățământ pensionat și reîncadrat, asistenții personali ai persoanelor cu handicap, cei care beneficiază de pensie de urmaș și de pensie de invaliditate gradul III cu drept de muncă, sau asistenții maternali prevăzuți de Legea nr. 272/2004.

„Această inițiativă legislativă urmărește, printre altele, evitarea conflictelor de interese, optimizarea cheltuielilor publice și asigurarea unei mai bune distribuiri a resurselor umane, rezultând în creșterea nivelului de performanță în aceste instituții. Ținând cont de toate aceste beneficii, mizăm pe susținerea acestui proiect și de către parlamentarii din coaliția de guvernare, respectiv PSD și PNL”, au spus reprezentanții PUSL.

Sean „Diddy” Combs a fost pus sub acuzare de trafic sexual şi şantaj

Ciolacu: Vreau să stabilim un dialog permanent şi un grup de lucru între Guvern, Primăria Capitalei şi primăriile de sector