Peste 3.000.000 de lei finanţare nerambursabilă pentru 11 centre de copii din Cluj

<div class=""

 

„În valoare totală cumulată de 3.021.803,84 lei, inclusiv T.V.A., cele 11 proiecte vor fi finanţate în proporţie de 90% din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, cofinanţarea de 10% urmând a fi asigurată de Consiliul Judeţean Cluj. (…) Fondurile obţinute prin intermediul celor 11 proiecte vor fi folosite în principal pentru dotarea centrelor cu aparatură necesară recuperării şi reabilitării beneficiarilor, dar şi pentru dotarea bucătăriilor, dormitoarelor şi spaţiilor comune”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CJ Cluj.

Vor fi achiziţionate echipamente specifice precum elevatoare pentru mobilizarea beneficiarilor, verticalizatoare de pat Michelangelo, mese de kinetoterapie, benzi de alergare, plăci vibrante, biciclete active pentru copii mici şi biciclete eliptice, verticalizator pentru copii, bare paralele cu sistem de susţinere cu hamuri, aparate de terapie combinată, aparat de magnetoterapie, etc.

 

Cine sunt beneficiarii

Beneficiarii serviciilor sociale oferite în cadrul celor 11 centre sunt copii cu nevoi speciale, tineri şi persoane adulte cu dizabilităţi care nu au aparţinători sau sprijin din partea familiei, nu au posibilitatea de a-şi asigura condiţii decente de locuit din resurse proprii, nu se pot gospodări singure şi necesită asistenţă şi îngrijire, persoane semidependente şi dependente.

„Sunt proiecte importante prin intermediul cărora dorim să venim în sprijinul persoanelor aflate în nevoie, să le creştem calitatea vieţii, să aducem un plus de bunăstare. Domeniul protecţiei sociale este şi rămâne prioritar pentru noi, fiind una dintre componentele principale ale activităţii administraţiei judeţene”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat.

Cele 11 centre sunt Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Jucu; Casa de tip Familial 1 Cluj-Napoca; Casa de tip Familial 2 Cluj-Napoca; Casa de tip Familial 3 Cluj-Napoca; Casa de tip Familial „Grigorescu” Cluj-Napoca; Casa de tip Familial „Târnavelor” Cluj-Napoca; Centrul Maternal „Luminiţa” Cluj-Napoca; Căminul pentru Persoane Vârstnice Gherla; Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Cluj-Napoca; Centrul Respiro pentru Familiile Copiilor cu Dizabilităţi „Acasă” Cluj-Napoca; Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă „Gavroche” Cluj-Napoca.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Sindicaliştii din minerit şi energie solicită modificarea Legii pensiilor şi ameninţă cu greva generală

Israelul și-a fixat încă un obiectiv de război: încep pregătirile pentru o amplă ofensivă la frontiera de nord