FOTO Premieră în România: O profesoară universitară a obținut schimbarea de sex în instanță

<div class=""

Instanța a admis cererea unui cadru didactic universitar de a-i fi modificat sexul în acte, din feminin în masculin, precum și de a-i fi schimbat numele din F. în F. De asemenea, a dispus modificarea corespunzătoare a codului numeric personal. Hotărârea a rămas definitivă, nefiind atacată cu apel.

Petent în dosar , F. B. este doctor în Științele Mediului și asistentă universitară la Universitatea din București.

Reclamanta a prezentat instanței un raport de evaluare psihiatrică, care arată că suferă de „disforie de gen”. Menționăm că schimbarea privește doar actele, nu și pe cale chirurgicală. Pentru a admite cererea formulată de F. B., judecătoarea Ioana-Anamaria Filote-Iovu s-a bazat pe jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care impune statelor membre să respecte dreptul la viață privată al „persoanelor transgender” și să le recunoască în acte genul dorit. Nerespectarea acestui drept ar putea constitui o încălcare a articolului 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, care protejează dreptul la respectarea vieții private și de familie.

Hotărârea a rămas definitivă, fără a fi atacată. Autoritățile locale din Piatra Neamț, locul de naștere al F. B., nu s-au opus în instanță, solicitând doar „pronunțarea unei hotărâri temeinice și legale”.

FOTO cu rol ilustrativ

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liga 2: AFK Csikszereda a învins CSM Reşiţa, scor 3-2

Tragedie de neimaginat: Patru copii au murit blocaţi într-un congelator, în timp ce se jucau de-a v-aţi ascunselea