Atenţionare nowcasting în judeţul Galaţi/ IGSU: În localitatea Cuca s-au acumulat cantităţi semnificative de apă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează, marţi seara, că în localitatea Cuca din judeţul Galaţi s-au acumulat cantităţi semnificative de apă, în contextul atenţionării nowcasting cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă până la ora 21,00 pentru mai multe localităţi din judeţul Galaţi, unde se prognozează precipitaţii însemnate de 20 – 30 l/mp.

„Până la acest moment nu au fost înregistrate urmări majore. Situaţia este în continuă monitorizare, iar echipele de intervenţie sunt pregătite să acţioneze ori de câte ori este necesar”, precizează IGSU, într-un comunicat transmis AGERPRES.

În judeţul Galaţi acţionează, în sprijinul salvatorilor din judeţ, aproximativ 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate IGSU.

În contextul atenţionării nowcasting cod galben, IGSU le recomandă cetăţenilor să urmărească anunţurile şi indicaţiile autorităţilor, pentru a evita situaţiile de risc.

Conducătorilor auto le este recomandat să evite deplasările în zonele afectate de inundaţii sau vizate de avertizări meteo. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenţionează să plece la drum.

În cazul creşterii debitelor pe râuri sau pârâuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu traverseze cursurile de apă şi să se menţină la distanţă de maluri. De asemenea, locuitorii din zonele vizate ar trebui să ia măsuri preventive, cum ar fi curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, fără a se pune în pericol, pentru a facilita scurgerea apelor pluviale.

De asemenea, în cazul vântului puternic, populaţia este sfătuită să rămână în spaţii închise şi să evite deplasarea în apropierea copacilor, panourilor publicitare sau stâlpilor de electricitate care ar putea fi doborâţi. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

Amazon a cerut angajaţilor corporativi să lucreze cinci zile pe săptămână la birou, în loc de trei

Hotărâre a Judecătoriei Sector 2: Fără operație de schimbare a sexului, o femeie care se consideră bărbat a obținut noi acte de stare civilă