Giurgiu: Un incendiu de vegetaţie pornit de la o ţigară s-a extins la pădurea din Mihai Bravu

O suprafaţă de aproximativ 1,5 hectare de pajişte a ars marţi, în localitatea Mihai Bravu din judeţul Giurgiu, fumatul în locuri nepermise fiind cauza probabilă a incendiului care s-a extins apoi şi la pădurea din localitate.

„ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină în această după-amiază în localitatea Mihai Bravu în urma unui incendiu izbucnit pe o pajişte din apropierea pădurii din localitate, iar flăcările s-au extins într-un timp scurt la mai mulţi copaci. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu o autospecială de stingere, dar şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic. Aceştia au constatat faptul că ardeau vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 hectare, dar şi şapte copaci”, se arată într-un comunicat de presă, transmis marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu.

Pompierii au reuşit să limiteze propagarea focului la restul pădurii.

Cauza probabilă de producere a incendiului identificată de pompieri a fost fumatul în locuri nepermise. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Când vor ajunge în România avioanele F-35 și ce pot face ‘perlele’ aviației americane

Giurgiu: Tânăr cercetat după ce a încercat să vândă online un revolver