Kelemen: Avem nevoie de republica cetățenilor, nu a funcționarilor și a politicienilor. Avem nevoie de un stat care nu strivește cetățenii

<div class=""

Kelemen Hunor a declarat, marți, la Euronews România că cele mai grave probleme ale țării sunt demografia și lipsa de speranță și încredere a cetățenilor în instituțiile statului.

”Cea mai gravă problemă a României este, pe de-o parte, demografia, și pe cealaltă parte lipsa de speranță și încredere. Oamenii nu au încredere în instituțiile statului, fiindcă statul nu poate să îi apere pe oameni și se comportă absolut inacceptabil cu cetățenii și cu firmele.

Nu cetățeanul este pentru a servi statul, ci instituțiile statului trebuie să servească cetățeanul. Statul nu are încredere în cetățeni și atunci așteaptă respect și încredere din partea acestora.

Când cetățeanul are nevoie de un aviz de la primărie și funcționarul își bate joc de el, de la avize de la alte instituții până la spitale, școală și serviciile publice, votează cu piciorul, pleacă din țară, găsește un alt stat care, pentru impozitele plătite, oferă un serviciu de calitate și un respect pentru cetățean”, a spus Kelemen.

Acesta susține că, în momentul în care statul nu își plătește datoriile față de companii, așteaptă ca firmele să fie cinstite și să plătească impozite, dar dacă un contribuabil a întârziat două săptămâni cu plata, i se blochează conturile.

”Putem da multe exemple, de la cardul de sănătate până la școală. Un copil de clasa a 7-a sau 8-a are 40 de ore pe săptămână, cât are un adult ore de muncă. Noi, în loc să creștem spirite, scoatem pe bandă rulantă analfabeți funcționali.

Cei care sunt cinstiți spun că au fost cinstiți și cei care au adunat sute de milioane sunt iertați. Din foarte multe miliarde creanțe, statul va recupera 8-10% prin amnistia fiscal, dar mesajul transmis către societate este <>. (…) Statul a crescut și ne strivește pe noi toți”, a explicat președintele UDMR.

Acesta s-a declarat convins că și în 2024 va primi voturi și de la români care nu se regăsesc în alți candidați și îl pot vota pentru că ceea ce spune sunt problemele reale ale societății și are soluții pentru întreaga societate.

”Trebuie un președinte care are o viziune și care este un mediator între societate și stat, care este pe partea cetățenilor. Avem nevoie de republica cetățenilor, nu a funcționarilor, a politicienilor, a instituțiilor de forță. Eu voi reprezenta vocea rațiunii, tot ceea ce voi spune va fi extrem de rațional și voi spune că statul va trebui să dea cetățenilor înainte să primească. Eu vreau România cetățenilor, România care îi respectă pe toți cetățenii. Avem nevoie de un stat care nu strivește cetățenii”, a conchis președintele UDMR.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Kelemen Hunor îl înțeapă pe președinte: Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu, nu e o problemă

Când este indicată operația antireflux?