Semnal de alarmă pentru părinți: Utilizarea produselor de îngrijire de către copii poate cauza probleme grave

<div class=""

Michael Bloom, cercetător la Universitatea George Mason și autor principal al studiului, a constatat rezultate “îngrijorătoare” în urma cercetării, după ce au fost verificate peste 600 de probe de urină de la copii cu vârste între patru și opt ani.

Ftalații descoperiți în urina copiilor, sunt perturbatori endocrini foarte toxici ce pot modifica producția de hormoni și sunt legați de bolile de reproducere, ale sistemului imunitar și și metabolice. Aceștia sunt considerați toxici pentru dezvoltare.

În studiul citat de The Guardian, băieții tind să fie mai afectați decât fetele, iar bolile metabolice pot apărea și ele.

Ftalații sunt plastifianți obișnuiți folosiți în recipientele de plastic din întreaga lume (de unde pot migra în produs), dar sunt adesea adăugați și ca ingrediente în produsele de îngrijire personală.

Testele recente au demonstrat că aceștia contaminează pe scară largă inclusiv alimentele și medicamentele.

Copiii sunt mult mai vulnerabili la absorbția ftalaților, deoarece sistemele lor metabolice nu sunt complet dezvoltate pentru a procesa acești compuși. Totuși, sunt puține studii care investighează expunerea copiilor la substanțele chimice din produsele de îngrijire personală.

Deși organismul elimină rapid aceste substanțe chimice, expunerea constantă la niveluri ridicate prin multiple surse este o problemă, explică autorii studiului.

Utilizarea loțiunilor și a uleiurilor a fost asociată cu cele mai mari niveluri de ftalați în rândul copiilor, relatează spotmedia.ro.

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Marcel Ciolacu: Nu cred că e ceva care m-ar lovi mai tare decât plecarea fiului meu în străinătate. Dacă aveam infrastructură poate românii nu plecau așa

O creştere surprinzătoare a vânzărilor cu amănuntul în SUA sugerează rezistenţa economiei americane